NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

România, primul stat UE care îndeplineşte criteriile CE privind ajutorul de stat, evitând o posibilă suspendare a plăţilor

Autorităţile de la Bruxelles declară îndeplinit Planul de acţiune convenit de responsabilii români cu oficialii Comisiei Europene, anunţă Ministerul Fondurilor Europene, potrivit news.ro.

„Mulţumesc colegilor din Ministerul Fondurilor Europene şi specialiştilor din Consiliul Concurenţei pentru seriozitate şi maniera coerentă în care au abordat măsurile aferente îndeplinirii condiţionalităţii privind ajutoarele de stat. În perioada imediat următoare, aşteptăm de la Comisie şi alte veşti bune care să ateste progresele făcute de noi şi să consfinţească îndeplinerea şi a altor condiţionalităţi.” a declarat Dragoş Dinu, secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Condiţionalităţile ex-ante au fost negociate de fiecare stat membru cu Comisia Europeană şi reprezintă măsuri de pregătire a legislaţiei/ instituţiilor pentru o bună utilizare a fondurilor europene, iar 31 decembrie 2016 este termenul limită până la care România trebuie să îndeplinească toate condiţionalităţile.

Întârzierea îndeplinirii condiţionalităţilor poate duce la suspendarea integrală sau parţială a plăţilor aferente Programelor Operaţionale care sunt vizate de respectivele condiţionalităţi.

România a negociat 36 de condiţionalităţi, acceptate de Guvern în 2014.

loading…

ROMANIATV.NET – Stiri – Economie

Articole asemanatoare

Leave a Response