NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

România, prima înfrângere la Campionatul European de rugby. “Steajarii” au pierdut în faţa “urşilor”

România are două victorii şi o înfrângere în fosta Cupă Europeană a Naţiunilor
Foto: frr.ro

”Stejarii” au pierdut primul lor meci din 2015, după succesele cu Portugalia (37-10 în deplasare) și cu Spania (29-8, la Cluj). Rusia fusese învinsă de Spania cu 43-20, iar apoi a dispus de Germania cu 46-22, ambele în deplasare.

Pe stadionul “Trud”, din Krasnodar, “urșii” au deschis scorul printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Ramil Gaisin, dar România a reușit să întoarcă situația de pe tabela de marcaj printr-un eseu marcat de Vali Calafeteanu, care a reușit apoi și transformarea (3-7). Calafeteanu a marcat și dintr-o lovitură de pedeapsă înainte de pauză, astfel că la jumătatea partidei scorul era de 10-3 pentru “stejari”.

În repriza a doua, Denis Antonov a reușit o încercare, transformată de Gaisin, astfel că s-a restabilit egalitatea, 10-10. Același Gaisin a marcat din două lovituri de pedeapsă și Rusia s-a desprins pe tabelă, 16-10. Echipa condusă de Eugen Apjock la acest meci a mai redus din diferență, prin Calafeteanu (lovitură de pedeapsă), dar nu a putut realiza mai mult.

“Stejarii” au obținut, totuși, un punct bonus defensiv din acest eșec în fața Rusiei. Următorul joc al naţionalei de rugby a României este programat peste două săptămâni, pe 14 martie, cu Germania, la Heidelberg.

Clasamentul la zi în Campionatul European (fosta Cupă Europeană a Naţiunilor):

loading…

ROMANIATV.NET – Stiri – Sport

Articole asemanatoare

Leave a Response