NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

REVISTA PRESEI. Românii mor în spitale, dar nu din cauza dezinfectanților

Scandalul dezinfectanților, oricât de mediatizat ar fi, nu este cea mai gravă problemă din sistemul medical românesc.

Evenimentul  Zilei prezintă o listă a celor mai grave probleme – mai grave decât dezinfectanții – pentru care românii mor în spitale. “Poate că este momentul să vorbim despre toate deficiențele din sistem, în încercarea de a lămuri populația, care răspunde emotiv la toată această isterie mediatică, și spune: „Un genocid produs de medici!”. Are cineva vreo idee, despre ceea ce este sub toată această isterie?”, întreabă, retoric, jurnaliștii.

Ei susțin că adevăratele “bombe” din spitale sunt consumul irațional de antibiotice, exodul medicilor și nerespectarea circuitelor intraspitalicești.
 
Ziarul Libertatea prezintă o nouă reglementare din Codul Rutier, care intră în vigoare din această săptămână.

Până ieri, în Codul rutier nu se făcea nicio precizare cu privire la semnalizarea luminoasă pe timp de noapte a lucrărilor executate pe drumurile publice.

„Semnalizarea lucrărilor care se execută pe drumurile publice este obligatorie. Aceasta este însoţită pe timpul nopţii de lămpi cu lumină galbenă intermitentă sau în cascadă şi se efectuează de către executantul lucrărilor, cu avizul poliţiei rutiere, astfel încât să asigure deplasarea în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, conform reglementărilor în vigoare”, explică Libertatea.

Ziarul Adevărul relatează succesul unei familii  din Reghin care a dat lovitura în afaceri  cu roşii  româneşti. La serele de la Reghin se produc aproximativ 1.200 de tone de roşii anual.

Un întreprinzător a reuşit să spargă barierele conform cărora produsele româneşti ajung fie greu fie deloc în marile lanţuri de supermarketuri. Roşiile şi salata produse aici se vând în trei lanţuri de magazine mari încă din 2012, sunt căutate şi foarte apreciate.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response