NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Revista presei moldovenești: După şapte ani de ani de la „revoluţia” speranţei din 2009, Republica Moldova va avea un preşedinte pro-rus

Presa din Republica Moldova nu face comentarii foarte ample după anunţarea rezultatului alegerilor prezidenţiale, dar subliniază că direcţia ţării se schimbă.

După şapte ani de ani de la „revoluţia” speranţei din 2009, Republica Moldova va avea un preşedinte pro-rus, titrează cotidianul moldovenesc Jurnal.

O altă publicaţie, Jurnalul de Chişinău vorbeşte despre „Dezastru la secţiile de votare de peste hotare, Maia Sandu cere demisia ministrului de Externe şi a preşedintelui Comisiei Electorale Centrale”.

Independent scrie că Maia Sandu, „candidatul forţelor antioligarhice de la Chişinău”, le mulțumește alegătorilor și condamnă modul în care autoritățile au organizat scrutinul pentru moldovenii din diaspora. Tot Independent constată că „Igor Dodon și Maia Sandu și-au împărțit voturile la București și Moscova”. Astfel, la una dintre secțiile de votare din capitala Rusiei, Dodon a acumulat 2700 de voturi, în timp ce pentru Maia Sandu au votat 285 de moldoveni. La București situația a fost inversă. Pentru Maia Sandu au votat 2900 de alegători, iar pentru Igor Dodon – 85″.
Agenţia Infoprim Neo constată că mobilizarea în diasporă a fost fără precedent, prezenţa la vot fiind dublă faţă de primul tur, iar Unimedia vorbeşte despre protestele a numeroşi moldoveni din diasporă care nu au putut vota din cauza unui număr insuficient de buletine de vot.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response