NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

REVISTA BLOGURILOR. Masoneria milițienilor-doctori e doar o obscură adunătură de hoți

Blogurile de joi scriu despre scandalul ofiţerilor de la DIPI, dar şi despre nevoia unui Registru Naţional.

Moise Guran titrează “Masoneria milițienilor-doctori e doar o obscură adunătură de hoți” şi explică “După carnagiul făcut la DIPI de către procurorii anticorupție, probabil zilele acestui serviciu secret sunt numărate. La drept vorbind, cea mai utilă faptă de arme din istoria de 25 de ani a DIPI a fost “dezertarea” a trei ofițeri care au povestit la DNA exact abuzurile șefului suprem de atunci, Gabriel Oprea.

Atâta doar că DNA-ul nu s-a oprit la Oprea. Intrați în fondurile operative ale acestui pseudo-serviciu secret (nu se află sub control parlamentar, așa cum prevede Constituția) procurorii au descoperit că acești bani publici erau folosiți de șefii DIPI ca pe cardul de cumpărături… În ultimii doi ani, cel puțin, mai marii acestui serviciu fie au băgat mâna până la cot, fie doar au ciupit mărunțiș de 1500 de lei (nici cât salariul mediu pe economie) fie au deturnat banii către măreții de protocol pentru ei și șefii lor”.

Zoso crede că “Avem nevoie de un Registru Național”. Bloggerul argumentează “Intri acolo, cauți secțiunea ‘revizii centrale termice’ sau ‘instalări detectoare gaz’ sau naiba mai știe ce, selectezi județul și ți se afișează toate firmele care sunt autorizate de către stat să facă lucrarea respectivă. Când te autorizezi ca firmă, pentru ceva, mai plătești 17,99 lei ca să te afișeze acolo cu nume, adresă și telefon. Registrul n-ar necesita prea multă întreținere, că nu se autorizează zi de zi 100 de firme”.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response