NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Regimul de la Damasc respinge propunerea ONU de instituire a unei zone autonome în estul Alep

Ministrul de externe sirian Walid al-Moallem a declarat duminică că Staffan De Mistura, emisarul special al secretarului general al ONU, a propus ca estul oraşului Alep controlat de rebeli să aibă o administraţie autonomă, însă Damascul a respins acest lucru, relatează Reuters, potrivit Agerpres. 

“Propunerea a fost respinsă în totalitate…Aceasta este o încălcare a suveranităţii noastre”, a declarat Walid al-Moallem în cadrul unei conferinţe de presă televizate la Damasc după o întrevedere cu Staffan De Mistura.

Emisarul ONU pentru Siria a sosit duminică la Damasc pentru a discuta cu regimul care îşi continuă bombardamentele intense asupra cartierelor rebele din Alep, unde peste o sută de persoane au fost ucise în mai puţin de o săptămână.

ONU s-a declarat sâmbătă “extrem de întristată şi oripilată de recenta escaladare a violenţelor în mai multe regiuni din Siria”, chemând “toate părţile să înceteze atacurile fără discernământ împotriva civililor şi a infrastructurii civile”.

Totodată, în cadrul conferinţei de presă, Walid al-Moalem a mai spus că este prea devreme pentru a se cunoaşte ce fel de politică va urma preşedintele ales al SUA Donald Trump asupra războiului civil din Siria, însă Damascul speră că Trump va pune capăt sprijinului pentru grupările armate siriene.

“Ceea ce ne dorim de la noua administraţie (americană) este nu doar să stopeze sprijinul (pentru grupările armate) … ci şi să oprească acele puteri regionale care susţin aceste grupuri. Va trebui să aşteptăm”, a mai spus şeful diplomaţiei siriene.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response