NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Regele Abdullah al Iordaniei, la summitul ONU: Teroriștii au lansat Al III-lea Război Mondial

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a lansat un apel, de la tribuna Adunării Generale ONU, pentru intensificarea eforturilor internaţionale împotriva reţelei teroriste Stat Islamic și a catalogat atrocităţile comise de terorişti “un al III-lea război mondial”, potrivit Mediafax. 

În discursul la ONU, regele Iordaniei a vorbit despre lupta împotriva reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, despre situaţia din Ierusalim şi despre criza refugiaţilor sirieni.

“Viitorul omenirii este ameninţat de islamiştii care sunt activi la nivel global. Aceste grupuri care se abat de la doctrina islamului se folosesc de suspiciune şi de ignoranţă pentru a-şi extinde puterea; mai rău, îşi arogă libertatea de a distorsiona cuvântul lui Allah, pentru a justifica cele mai atroce crime“, a spus regele Abdullah al Iordaniei.

Cuveranul iordania a explicat că trebuie să se riposteze cu ”intensitatea adecvată” la această criză care oate fi comparată cu un al III-lea război mondial. 

“Suntem toţi uniţi în convingerea că aceste forţe trebuie învinse. Trebuie să ne imaginăm cum ar arăta viitorul nostru într-o lume cu crime masive, cu decapitări publice, cu sclavie. Eu am numit această criză un al III-lea război mondial şi cred că trebuie să ripostăm cu intensitatea adecvată. Sunt necesare acţiuni colective pe toate fronturile. Comunitatea globală trebuie să îşi unească eforturile, să iubească aproapele şi să manifeste respect pentru cei diferiţi faţă de noi“, a insistat regele Iordaniei, pledând pentru o campanie ideologică globală împotriva extremiştilor.

De asemenea, regele Iordaniei a subliniat că, comunitatea internațională are ”obligația” de a găsi soluții pentru milioanele de refugiați din Orientul Mijlociu. 

“Fenomenul terorismului, care are efecte grave, necesită abordări politice, economice şi de securitate ale tuturor naţiunilor şi popoarelor. Este clar că tensiunile şi conflictele au contribuit la apariţia organizaţiilor teroriste. În plus, comunitatea internaţională are obligaţia de a găsi soluţii şi a ajuta milioanele de refugiaţi din regiunea Orientul Mijlociu”, a pledat suveranul iordanian.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response