NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Recep Erdogan, dezamăgit de administrația lui Barack Obama: Președintele SUA și Joseph Biden m-au dezamăgit. Acest lucru mă deranjează

Președintele Turciei, Recep Erdogan a declarat, în cadrul unui interviu acordat postului american CBS, faptul că este dezamăgit de atitudinea Administrației Barack Obama, citează Mediafax.

Liderul turc susține că Obama nu a tratat cu seriozitate amenințările cu care se confruntă Turcia, aici fiind vorba și de situația din Siria şi afluxul de refugiaţi.

“Am abordat aceste chestiuni, le-am discutat cu preşedintele Barack Obama şi cu vicepreşedintele Joseph Biden. Au ratat oportunităţi de a trata aceste teme cu seriozitate. Iar acest lucru ne deranjează. Vreau să fiu foarte sincer în declaraţii: nu aş spune adevărul dacă aş afirma că nu sunt dezamăgit, pentru că sunt dezamăgit”, a declarat Recep Tayyip Erdogan într-un interviu acordat CBS.

Relaţiile dintre Ankara şi Washington s-au deteriorat după tentativa de lovitură de stat militară produsă în iulie în Turcia. Recep Tayyip Erdogan a criticat Statele Unite pentru refuzul de extrădare a clericului musulman disident Fethullah Gulen, acuzat de implicare în complot, precizează sursa citată.

Statele Unite au denunţat măsurile dure de reprimare din Turcia, soldate cu arestarea sau demiterea a zeci de mii de militari, profesori, magistraţi şi jurnalişti acuzaţi de susţinerea mişcării politice a lui Fethullah Gulen.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response