NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Reacţiile liderilor politici europeni cu privire la rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA. Marine Le Pen: Felicitări noului preşedinte al SUA, Donald Trump

Republicanul Donald Trump este câștigătorul alegerilor prezidențiale din Statele Unite ale Americii, conform proiecțiilor agenției Associated Press, după ce a obținut susținerea a zece electori în statul Wisconsin.

Prima reacţie a unui lider politic din Franţa cu privire la alegerile prezidenţiale din SUA vine din partea preşedintelui Frontului Naţional din Franţa, Marine Le Pen. Politicianul i-a transmis felicitări lui Donald Trump, noul preşedinte desemnat al SUA.

“Felicitări noului preşedinte al SUA, Donald Trump, şi poporului american”, a afirmat, într-o postare pe Twitter, Marine Le Pen.

Marine Le Pen candidează la preşedinţia Franţei, alegerile urmând să aibă loc în primăvară.


Şeful Comitetului pentru Afaceri Externe din cadrul Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov, a scris pe pagina sa de Facebook că rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA “oferă speranțe pentru îmbunătățirea relațiilor ruso-americane”.

“Tocmai pentru noi speranțe, lui Obama i s-a acordat prematur, pentru a menține atitudinile corespunzătoare, Premiul Nobel pentru Pace, și cu toții știm cum s-a încheiat aceasta. Acum există din nou speranță. Inclusiv pentru relațiile ruso-americane, chiar dacă Trump va fi în mod evident subminat pe Congresul conservator. În orice caz, e mai bine așa, decât deznădejdea Americii lui Clinton”, a scris Konstantin Kosaciov.


Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că victoria neașteptată în alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii reprezintă ”un șoc uriaș”.

”Cred că Trump știe că nu a fost un vot pentru el, ci mai degrabă împotriva Washingtonului, împotriva establishment-ului”, a declarat Ursula Von der Leyen la televiziunea germană ARD.

La rândul său, un important membru al Uniunii Creștin-Democrate (CDU, conservatoare), partidul cancelarului Angela Merkel, a declarat la postul de radio Deutschlandfunk că guvernul german nu știe cu certitudine ce va face republicanul Donald Trump dacă va câștiga alegerile prezidențiale.

”Ne dăm seama acum că nu avem nicio idee ce va face acest președinte american dacă vocea mâniei intră în funcție și dacă vocea mâniei devine cel mai puternic om din lume. Din punct de vedere geopolitic, suntem într-o situație foarte incertă”, a declarat Norbert Roettgen, membru al CDU și șef al Comisiei parlamentare pentru afaceri externe.


RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response