NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Raid israelian împotriva unei poziţii a unei grupări palestiniene apropiate Damascului.

Un raid israelian efectuat vineri dimineaţa a vizat o poziţie a unei grupări palestiniene apropiate regimului sirian în sudul Libanului, după câteva ore de la lansarea a patru rachete către nordul Israelului, a anunţat agenţia naţională libaneză, informează Mediafax.

 “Aviaţia inamică israeliană a lansat un raid (vineri) dimineaţa în Valea Naamé asupra unei poziţii a Frontului Popular de Eliberare a Palestinei – Comandamentul General (FPLP-GC)”, a anunţat agenţia referindu-se la o grupare condusă de către Ahmad Jibril, cunoscută că susţine regimul sirian al preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Un purtător de cuvânt al FPLP-CG, Ramez Moustapha, a declarat pentru AFP că “spre ora (locală) 4.00 (4.00, ora României), aviaţia israeliană a lansat un obuz asupra Văii Naamé, fără să provoace victime sau pagube”.

Însă el a dezminţit pentru AFP orice legătură între gruparea sa şi tirul de rachete lansat împotriva israelienilor cu o zi înainte.

“FPLP-CG nu are nimic a face cu problema cu rachetele. Din contră, noi apreciem că momentul lansării acestor rachete este destul de suspect. Există semne de întrebare”, a declarat el telefonic.

“Israelienii încearcă tot timpul să semene disensiuni între palestinieni şi libanezi”, a adăugat el.

Anterior, armata israeliană a anunţat că forţele aeriene au efectuat un raid aerian în Liban după câteva ore de la tirul a patru rachete spre nordul Israelului, revendicat de o grupare afiliată Al-Qaida.

“IAF a ţintit un sit terorist situat între Beirut şi Saida ca răspuns la cele patru rachete lansate asupra nordului Israelului ieri” (joi), se arată într-un comunicat. “Piloţii au spus că au atins ţinta în mod direct”, adaugă armata.

Surse militare au declarat, de asemenea, că raidul a avut loc în apropiere de Naamé.

Joi, două din cele patru rachete au lovit zone populate, provocând pagube dar nu şi victime.

Atacul a fost revendicat într-un mesaj postat pe Twitter de un lider al Brigăzilor Abdallah Azzam, o gupare afiliată Al-Qaida care a revendicat deja atacuri similare împotriva Israelului în 2009 şi apoi în 2011.

“Brigăzile Abdallah Azzam nu se află la Naamé”, a precizat purtătorul de cuvânt al FPLP-CG.

Armata israeliană “consideră Libanul şi forţele armate libaneze (…) vinovate de acest atac”, a anunţat armata într-un comunicat anterior, precizând că rachetele au fost trase de către jihadişti.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response