NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Raed Arafat a inaugurat la Constanța o bază de aproape un milion de euro pentru elicopterul SMURD

O bază aeromedicală destinată operării elicopterului SMURD, în valoare de aproape un milion de euro, a fost inaugurată, luni, la Constanţa, de secretarul de stat Raed Arafat, informează Mediafax.

Arafat a declarat că, din acest moment, activitatea elicopterului va fi mai sigură și mai simplă, iar noua bază va facilita intervenţiile pe timp de noapte. Baza este proiectată să fie parte integrantă a infrastructurii de intervenţie de urgenţă din Regiunea de Sud-Est a României.

Construcţia este alcătuită dintr-o platformă de aterizare şi un hangar destinate elicopterului SMURD Constanţa şi unei echipe de minim şase persoane – piloţi, tehnicieni de aviaţie, salvatori aerieni, pompieri descarceratori şi echipaj medical. Din această nouă bază, elicopterul SMURD şi echipajul aeromedical aflat în alertă vor fi pregătite să plece la solicitări 24 de ore din 24.

“Ce va face această bază de fapt? O să facă activitatea mult mai sigură şi mult mai uşoară. În primul rând, elicopterele nu pot să stea afară, mai ales iarna. Deci un elicopter care stă într-un hangar are defecţiuni mai puţine, are probleme mai puţine şi este în siguranţă. În al doilea rând, o să permită inclusiv anumite operaţiuni de noapte pe care, până acum nu puteam să le facem pentru că în zona spitalului, unde lăsăm pacientul noaptea, nu există autorizare de aterizare. Aşa că în această bază este posibil să executăm misiuni de noapte, fiind condiţiile mult mai sigure”, a declarat Raed Arafat.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response