NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Putin și-a testat cu succes trenul nuclear care poate lansa rachete asupra Europei

Armata rusă a testat cu succes rachetele intercontinentale care pot fi lansate de pe trenul nuclear, operaționalizat la cererea lui Vladimir Putin.

O sursă militară rusă citată de agenția Interfax a declarat miercuri că testele au avut “succes deplin”, deschizând drumul către “noi teste de zbor”.

Platformele militare mobile ale Rusiei intră în compunerea mai multor trenuri denumite Barguzin. Fiecare dintre acestea poate lansa șase rachete termonucleare intercontinentale tip Yars sau Yars M. Trenurile nucleare vor fi pe deplin operaționale în perioada 2018 – 2020.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că armata Rusiei trebuie să răspundă “expansiunii NATO până la frontierele sale”.


Citește și: Rusia repune în funcțiune trenurile nucleare, ca o măsură asimetrică la scutul american de la Deveselu

Rusia susține că armamentul încărcat în aceste trenuri este ambalat în containere care nu se deosebesc de cele ale unor mărfuri civile, astfel încât trenurile nucleare sunt greu de identificat de către NATO.


Fosta URSS a avut și ea în dotare 12 trenuri nucleare, denumite Molodets, dar ele au fost dezafectate de Rusia în perioada anilor 2003-2005.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response