NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Putin își pregătește al patrulea mandat la Kremlin. Propaganda de la Moscova susține că rușii îl vor președinte și după anul 2018

Vladimir Putin începe să pregătească opinia publică internațională pentru decizia de a-și prelungi funcția de președinte al Rusiei cu încă un mandat. Acesta ar fi cel de-al patrulea.

Agenția rusă de propagandă Sputnik a anunțat, miercuri, că “peste 63 la sută dintre ruși vor să-l vadă pe Putin președinte după alegerile din anul 2018”.

Sputnik citează în acest sens un studiu publicat de Institutul Levada, care ar fi intervievat 1600 de oameni de peste 18 ani, din 48 de regiuni ale Rusiei. 63 la sută dintre cei intervievați “au răspuns pozitiv” la întrebarea dacă-l vor președinte pe Putin și după anul 2018, “în timp ce numai 19 la sută au răspuns negativ”.

“Acest nou rezultat reprezintă o creștere de trei procente în comparație cu sondajul similar din mai 2016 și o creștere de 30 la sută față de sondajul din octombrie 2012”, subliniază agenția Sputnik.


Citește și:  Putin sugerează că ar putea să NU mai candideze pentru un nou mandat de președinte al Rusiei

Întrebat dacă un viitor preşedinte rus ar putea reprezenta o generaţie mai tânără de politicieni, Putin a răspuns: “Da, bineînţeles. Cred că un viitor lider trebuie să fie destul de tânăr, dar matur”.


Putin a fost mai întâi președinte interimar al Rusiei, din data de 31 decembrie 1999, după demisia lui Boris Elțîn.

Putin a câștigat apoi alegerile prezidențiale din anul 2000 și din 2004. Cel de-al doilea mandat a durat până în 7 mai 2008, iar Constituția de atunci a Rusiei nu i-a permis o nouă candidatură. Drept urmare, în mandatul președintelui Medvedev, Putin a fost prim-ministru.

După modificarea Constituției Rusiei, în anul 2012, Putin a candidat și a câștigat al treilea mandat de președinte, cu durata de șase ani. Acesta va expira în anul 2018.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response