NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Putin acționează rapid în Republica Moldova. S-a semnat un protocol de cooperare economică Moscova – Chișinău. Urmează o întâlnire Putin – Dodon

La Moscova a fost semnat un protocol privind cooperarea economică între Republica Moldova și Rusia, informează site-ul deschide.md.

Noul protocol, semnat marți, nu menționează și anularea embargoului impus de Rusia la produsele vinicole, vegetale și animale provenite din Republica Moldova. O eventuală ridicare a embargoului poate fi decisă în cadrul întâlnirii dintre Igor Dodon și Vladimir Putin, care este programată la Moscova la sfârșitul anului 2016.

Protocolul Ședinței Comisiei moldo-ruse de cooperare economică, prima reuniune de acest gen din ultimii patru ani, a fost semnat de vicepremierii Republicii Moldova și Federației Ruse, Octavian Calmîc și Dmitri Rogozin. Documentul include și un plan de acțiuni pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice dintre cele două state pentru anul anul 2017.

În scopul stabilirii unor relații directe între mediul de afaceri din ambele state, în delegația Republicii Moldova au fost incluși și reprezentanți din diferite regiuni ale țării, inclusiv din Găgăuzia (regiune autonomă) și din raioanele de est, aflate sub controlul autorităților de la Tiraspol.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response