NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Protestatar “excentric”, anchetat penal după ce a aruncat o găleată cu lapte pe ministrul moldovean al Finanţelor

Un activist civic, Andrei Donică, cunoscut pentru metodele excentrice prin care-şi manifestă nemulţumirea faţă de autorităţi, a aruncat vineri o găleată cu lapte pe ministrul moldovean al Finanţelor Octavian Armaşu, relatează Deschide.md, potrivit News.ro.

Incidentul a avut loc pe strada Puşkin, la intersecţia cu bulevardul Ştefan cel Mare, unde Donică a instalat două rulote în semn de protest faţă de Guvern. Şeful Inspectoratului moldovean General de Poliţie Alexandru Pânzari a declarat pentru Deschide.md că poliţia se află la faţa locului şi anchetează cazul.

Forţele de ordine au deschis o anchetă penală, pentru “huliganism”, potrivit portalului. Donică l-a acuzat pe ministrul Finanţelor de “ilegalităţi fiscale” şi a arătat în mod ostentativ că a cumpărat un pachet de lapte de la JCL, dar nu a primit bon fiscal pentru el.

Activistul îl acuză pe ministru că ar fi fost directorul firmei. Protestatarul l-a mai acuzat pe membrul Guvernului de la Chişinău că a transformat “miliardul furat” în datorie de stat. Ministrul i-a replicat că nimeni nu le-a cerut moldovenilor vreun leu şi i-a spus lui Donică “măgar”. De asemenea, Armaşu i-a spus protestatarului că el nu deţine “vagonete de care îşi permite Donică” şi a arătat rulotele protestatarului.

Deschide.md comentează că, potrivit unei înregistrări video, Donică şi-a premeditat gestul şi argumentează în acest sens evocând prezenţa la faţa locului a activistului Oleg Brega, cu o cameră video, pentru a înregistra ceea ce s-a întâmplat.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response