NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

PROTEST de Ziua Națională. Piaţa Universităţii este BLOCATĂ. Românii cer schimbarea clasei politice

Câteva sute de persoane participă, marți seară, la un miting în București,  în care solicită schimbarea clasei politice.

Mitingul a început în Piața Universității, de unde participanții au mers spre clubul Colectiv.

În jurul orei 20,  protestatarii au ținut un moment de reculegere în apropierea clubului, apoi și-au continuat marșul înapoi spre Piaţa Universităţii, încercând să determine și alți oameni să li se alăture. Unii s-au arătat nemulțumiți de faptul că jandarmii le-au cerut să meargă pe trotuar pentru a nu încurca circulația şi i-au chemat pe cei de pe trotuar să vină pe carosabil.

Unul dintre cei prezenți a cerut ca niciun politician, nici măcar președintele, să nu se mai bucure de imunitate. Oamenii mai solicită un Parlament din 300 de aleși, precum și schimbarea clasei politice.

Un alt participant la miting a susţinut că acest protest este în favoarea preşedintelui Iohannis, dar împotriva Parlamentului.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, estimează că numărul participanţilor la protest este de circa 100 – 150 de oameni. Potrivit acestuia, ei au încercat să rupă cordonul de jandarmi şi să ocupe Piaţa Universităţii. În acest moment, este blocat un singur sens de mers, cel dinspre clădirea Universităţii, pe toate cele trei benzi de ciculaţie.

Manifestaţii scandează “Fără violenţă!” şi “Voi aveţi bastoane, noi mâinile goale!”
 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response