NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Programul „Cornul de animal și laptele”. Un fost secretar de stat a dezvăluit cum pierde România 3 milioane de euro

„Statul Roman pierde cele 3.000.000 de EUR  si niciunul dintre responsabili nu va fi tras la raspundere”, a scris fostul secretar de stat din Ministerul Muncii, Valeriu Nicolae, referindu-se la modul cum a fost pregătit de către Guvern proiectul „Cornul și laptele” pentru anul școlar următor. „ Mă aștept că oamenii care lucrează pentru super-firma internațională care are o reprezentanță în România să ne lumineze și să vină cu o soluție care să deblocheze cele 3.000.000 de EUR. Îmi dau seamă cu oareșce stupoare că, de fapt, nimeni nici ei, nici responsabili din ministere nu au citit proiectul”, a povestit Valeriu Nicolae pe blogul propriu.

Mai mult, notează fostul secretar de stat, cei care au redactat proiectul, în engleză, ar fi comis numeroase greșeli de limbă. „Întreb dacă toată lumea vorbește engleză. Bineînțeles, că da. Îi întreb dacă știu ce înseamnă horn. Îmi spun cu toții că înseamnă corn. Întreb ce fel de corn. Corn de animal, mi se răspunde. Întreb dacă știu cum se spune la cornul de panificație. Mi se răspunde oarecum iritat că se spune baan ( se scrie bun). În proiect e scris clar în primele pagini că guvernul României oferă o gustare în cadrul programului 0Horn and Milk.  Adică noi le dăm copiilor și coarnele de la vacă și laptele. Sunt minim câte 20 de greșeli pe fiecare pagină. Vorbesc aici doar despre acele pagini care nu au fost copiate din altă parte. În propunerea de proiect sunt multe, multe  propoziții care nu sunt terminate. Le dau repede și câteva exemple din multele disponibile”, a dezvăluit fostul demnitar din Guvernul Cioloș.

Acesta susține că a cerut o întrevedere cu vicepremierul Vasile Dîncu, pentru a grăbi aplicarea proiectului, astfel încât să nu fie pierdute fondurile europene. „ Întâlnirea este un fiasco. Directorii din ministere aruncă vina de la unul la celălalt, dar reușim în cele din urmă să stabilim că vom debloca proiectul și că firmă cea șmecheră ne va ajută. Chestia cu picătură rămâne în suspans, dar am început să înțeleg acronimele celor de la justiție, așa că am speranțe mari că voi avea o revelație în viitor.  Cam disperat îi trimit domnului vice-premier Dîncu un SMS în care îl rog să îmi delege un secretar de stat pentru a putea rezolva problema. Nu de altă, dar blocajul principal este la ministerul dumnealui. Îmi răspunde cu un SMS  iritat că delegarea nu se face prin SMS. Îl sun. Și îmi iau ditamai smetia – practic sunt pus la punct cu: cine mă cred că sunt, că doar nu am scris Don Quijote, că nu a auzit nimeni de mine și că guvernarea nu se face cu diletanți”, afirmă Valeriu Nicolae. 

Acesta a precizat că o întâlnire cu vicepremierul ar fi avut loc abia după opt săptămâni, dar ar fi rămas fără nici un rezultat. Așa că statul român pierde trei milioane de euro, susține fostul secretar de stat de la Ministerul Muncii, pentru programul „Cornul și laptele”.

Vom reveni cu poziția vicepremierului Vasile Dîncu.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response