NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Pro-rușii Diaconu și Ghiță, susținători ai unirii cu Moldova

Un marş pentru unirea Republicii Moldova cu România s-a soldat cu incidente, sâmbătă, la Bucureşti. Incidentele au fost exploatate de mai mulți politicieni, printre aceștia numărându-se liderii Partidului România Unită (PRU), formațiune cunoscută pentru orientarea pro-Rusia.

Marşul intitulat „Luptă pentru Basarabia”, la care au participat în jur de 2.000 de oameni, a fost organizat de  Platforma Unionistă „Acţiunea 2012”. Deși a fost al cincilea marș pe această temă din 2012 încoace, cel de sâmbătă a fost primul la care s-au produs incidente. Potrivit Jandarmeriei, protestatarii au vrut să forţeze cordonul făcut de protecție în apropiere de Guvern şi să depăşească zona permisă, pentru a se deplasa către Piața Universității.

Cinci demonstranţi, inclusiv liderul asociației, George Simion, au fost luaţi pe sus de trupe, duşi la audieri și, ulterior, patru dintre ei au fost amendați cu 3.000 de lei fiecare. După miting, în jur de o sută dintre participanții la marș și-au instalat corturile în Piața Universității. Aceștia au anunțat că nu vor pleca dacă nu vor avea întâlniri cu liderii partidelor politice pe tema unirii cu Basarabia. Amplasarea corturilor era o acțiune pregătită din vreme. ”Corturile le avem de la filiala noastră din Suedia, care le-a luat gratis de la organizatorii unui festival de acolo, care altfel le-ar fi aruncat”, a spus George Simion. 

Citeşte articolul integral în ediţia de luni a ziarului România Liberă, disponibilă la toate chioşcurile de presă.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response