NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Principesa Margareta: Să ne aducem aminte de victimile incendiului şi să le păstrăm vie memoria

Principesa Margareta, Custodele Coroanei române, a transmis un mesaj la împlinirea unui an de la tragedia din clubul Colectiv, îndemnând la păstrarea vie a memoriei victimelor şi la respectarea, atât a darului vieţii, cât şi a oamenilor din jurul nostru, transmite mediafax.

Principesa subliniază importanţa apriecierii vieţii ca “dar de la Dumnezeu”, dar şi a respectului faţă de “cel de lângă tine”, îndemnând la comuniune sufletească şi de conştiinţă.

“Să ne aducem aminte astăzi de victimile incendiului şi să le păstrăm vie memoria! Să învăţăm din durerea care ne-a unit cât de important este să respecţi pe cel de lângă tine şi darul de la Dumnezeu care este viaţa!”, a transmis Principesa Moştenitoare Margareta.

“În urmă cu un an, întreaga societate era îndurerată de tragedia provocată de incendiul de la Clubul Colectiv, din Capitală”, aminteşte Principesa, invocând data de 30 octombrie, rămasă întipărită în memoria societăţii.

“Compasiunea şi gândurile Familiei Regale s-au îndreptat atunci către familiile îndoliate şi către cei care luptau, cu mult curaj, să trăiască. A trecut un an de la acest moment tragic, dar comuniunea sufletească şi cea de conştiinţă trebuie să rămână neatinse”, a subliniat Custodele Coroanei române.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul Colectiv (unde avea loc concertul de lansare a celui de-al doilea material discografic al trupei rock Goodbye to Gravity , “Mantras of War”), 64 de persoane au decedat (printre care şi patru din cei cinci membri ai trupei rock). Dintre acestea, 27 au murit în incendiu, 25 în spitalele din ţară şi 12 în spitalele din străinătate. 146 de răniţi au fost internaţi în spitalele din Bucureşti după incendiu.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response