NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Primăria Capitalei a trimis Corpul de Control la Malaxa: “Dacă informaţiile din presă se confirmă, contractul managerului încetează”

UPDATE Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că a trimis Corpul de control la Spitalul “Nicolae Malaxa” şi că, dacă neregulile vor fi confirmate în raportul acestuia, contractul de management va înceta. Ea a adăugat că Florin Secureanu, managerul spitalului, absentează neîntemeiat de la serviciu, întrucât cererea de concediu pe care a depus-o în urmă cu câteva zile la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) ar fi trebuit trimisă la Primăria Capitalei, instituţia cu care Spitalul “Nicolae Malaxa” are contract.

“Este un manager vechi. Nu ştiu dacă a mai avut astfel de probleme în trecut, am încercat şi eu să aflu dacă au mai fost situaţii de acest gen şi în perioada următoare îmi voi face o impresie mai clară. Dacă cele exprimate în presă se confirmă, se argumentează în raportul Corpului de control, consecinţa este clară: încetarea contractului de management”, a declarat Gabriela Firea, potrivit news.ro.

Primarul Capitalei a mai spus că nu a reuşit să îl contacteze pe Florin Secureanu şi că cererea de concediu pe care acesta a depus-o la ASSMB în urmă cu câteva zile nu este legală, întrucât ea ar fi trebui trimisă la Primăria Capitalei, instituţia cu care spitalul are contract.

“L-am sunat pe domnul manager, dar avea telefonul închis, l-am sunat de foarte multe ori şi eu şi consilierul pe probleme de sănătate. Am sunat la spital să mi se facă legătura şi de acolo am aflat că este în concediu de vineri, că a trimis solicitare de concediu la ASSMB astăzi. Concediul ar trebui să dureze până pe 21 decembrie. Dar această cerere de concediu nu poate să fie o formă legală de zile libere câtă vreme nu este aprobată, iar ea trebuia să fie trimisă la Primăria Generală, la primarul general, cu care managerul are contract, şi nu la ASSMB. Nu a venit această cerere de concediu până în acest moment”, a afirmat Firea.

Ea îi cere managerului Spitalului “Nicolae Malaxa” să pună la dispoziţia Corpului de control al primarului documentele solicitate.

“Fac apel şi pe această cale ca domnul manager să nu se ascundă de primarul general şi de presă, să vină la serviciu, să pună la dispoziţie Corpului de control al primarului toate documentele care se solicită, mai ales că unele sunt din zona financiar-contabilă şi ele trebuie să fie verificate, analizate. Soluţia nu este să fugim de problemă şi să ne ascundem. Trebuie să vină să susţină argumentele domniei sale”, a declarat primarul.

Ministerul Sănătăţii a înaintat, marţi, o adresă primarului general al Capitalei pentru ca o echipă a Corpului de control al instituţiei să primească acordul de a evalua situaţia de la Spitalul Malaxa, după ce jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au scris că managerul Spitalului “Nicolae Malaxa” din Bucureşti, Florin Secureanu, ar scoate bani din bugetul unităţii medicale în baza unor facturi fictive emise către o firmă din Iaşi, care este dizolvată din vara anului trecut, decontând inclusiv înmormântări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie, potrivit news.ro.

Jurnaliştii au prezentat şi înregistrări audio din care ar reieşi că Secureanu, care conduce spitalul din mai 2007, i-ar înjura şi ameninţa pe angajaţii care ar fi obligaţi să ţină o contabilitate dublă.

Potrivit GSP, la Spitalul Malaxa se ţine practic o contabilitate dublă, fiind făcute mii de retrageri cash din bugetul unităţii medicale, sub formă de plăţi către firma RYS Force Company SRL, care a fost înfiinţată în 2008 şi dizolvată de instanţă în iunie 2015.

Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au intrat în posesia a două documente de prestări servicii, pe care figurează numele unităţii sanitare, facturile, în valoare de 4.850 de lei, respectiv 9.500 de lei, fiind eliberate la începutul acestui an.

loading…

ROMANIATV.NET – Stiri – Social

Articole asemanatoare

Leave a Response