NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Prima zi de B’estfest: Tot ce trebuie sa stii despre festival

Anul acesta, B’estfest, cel mai mare festival de muzica organizat in Romania, desfasurat in perioada 5 – 7 iulie, implineste sapte ani, o traditie frumoasa, care atrage din ce in ce mai multi adepti. B’estfest 2013 inseamna 3 zile si 3 nopti de muzica, libertate totala si distractie, dupa modelul festivalelor de “afara”.

Peste 800 de KW de sunet, alti 1.200 de KW de lumini si 200 de lasere, lumini inteligente plus sky tracere si mai multe ecrane LED vor insoti show-urile celor peste 100 de artisti romani si internationali ce vor urca pe cele 7 scene si arene amenajate in cadrul festivalului, pe o suprafata de 30 ha. Programul muzical se va intinde de-a lungul a 12 ore pe zi, incepand in fiecare seara in jurul orei 18:00, continuand pana in zorii zilei urmatoare, la ora 06:00.

Texas, Nas, Chase & Status live, The Heavy, Nneka, Enter Shikari, Tiamat, Biohazard, Soilwork, Noisia, Joker, Friction, Vama, Vita de Vie, Coma, Subcarpati, Shadowbox & Chimie, Roa, Gojira & Planet H, Bass Turbat live, Grimus, Ocs, Les Elephants Bizarres, Zob, Blue Nipple Boy, Flesh Robot, Negative Core Project sunt doar o parte dintre artistii ce vor urca pe scena, programul complet pe zile si ore fiind disponibil pe site-ul festivalului.

Accesul in zona de eveniment se va face vineri, incepand cu ora 17:00, urmand ca in celelalte doua zile portile sa se deschida la ora 16:00, concertele fiind programate sa inceapa dupa ora 18:00.

Pe langa muzica, zona destinata festivalului, in aer liber, este impartita intre Arts&Crafts, Bazaar sau Sport. Cei care si-au luat bilet sau abonament vor avea prilejul sa vada expozitii cu fotografii realizate in diferite colturi ale lumii, spectacole de teatru, workshop-uri de taiko, jocuri video, constructii de iurte, colectii de carti sau teatru senzorial, dar si magazine de unde se vor putea achizitiona accesorii hand made, creatii originale, vintage sau urban wear, articole pentru camping, hamace, CD-uri sau vinyl-uri cu muzica.

Muzica si adrenalina

Iar daca in public se gasesc si iubitori ai adrenalinei, acestia se vor putea delecta cu diferite activitati pana la inceperea concertelor: de la human bowling, la aerotrim si slackline, plus competitii de frisbee sau baschet desfasurate pe terenurile aduse de Sport Arena.

Abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (199 lei), biletele pentru o singura zi (99 lei) si voucherele de camping (40 lei) inca sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu, precum si la casa de bilete amenajata la intrarea in spatiul de festival. Accesul copiilor sub 14 ani este gratuit.

Bilete cu… upgrade

Accesul in zona de festival se va face numai in baza abonamentelor si a biletelor valide, accesul in camping fiind permis in baza voucher-ului de campare. Posesorii de abonamente vor primi o bratara la intrarea in festival, ce va trebui pastrata pe toata durata evenimentului si care va permite intrarea si iesirea din B’estfest Park ori de cate ori posesorul acesteia va avea nevoie.

Posesorii biletelor de o zi vor avea acces o singura data in spatiul de festival insa, la nevoie, acestia vor putea achizitiona un “upgrade”, respectiv o bratara care sa le permita iesirea si revenirea in spatiul de festival, de mai multe ori in aceeasi zi. Bratarile de o zi vor fi disponibile in interiorul festivalului, la Infopoint, pretul unui upgrade fiind de 20 de lei.

In zona de festival nu va fi permis accesul cu sticle (inclusiv sticlele de parfum peste 100 ml si deodorante), bidoane de plastic, cutii de bautura, conserve sau alte alimente, artificii, bannere sustinute de bete, spray-uri, scaune, arme, bauturi sau mancare, obiecte contondente, animale de companie, lanturi, aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil) sau aparate de inregistrare audio-video.

De asemenea, in caz de ploaie, accesul cu umbrele nu va fi permis, spectatorilor fiindu-le recomandat sa-si aduca pelerine de ploaie.

Mancare indiana, italiana, turceasca si romaneasca

In zona de concert, pentru eficientizarea accesului la bar, toate produsele vor fi comercializate in baza unor jetoane ce vor putea fi procurate de la punctele special amenajate in locatie. In zona de Food Court vor exista nenumarate restaurante cu specific indian, italian, turcesc, romanesc etc., plus clatite la discretie, tot pe baza de jetoane.

In camping este permis accesul cu bauturi si alimente in cantitati limitate.

Linii speciale de RATB

Transportul catre festival se va putea face cu masina personala, bicicleta sau motocicleta, la intrarea in spatiul de festival fiind amenajate doua parcari generoase, una gratuita, una cu plata. In cadrul B’estfest Park vor exista si suporturi speciale pentru biciclete.

Pietonii vor avea la dispozitie microbuzul 445, ce poate fi luat de la statia de Metrou Pipera, cu statie la refugiul de tramvai al liniilor 16 si 36, sau de la Statia Baneasa S.A. Acesta va circula la interval de 15 – 20 de minute, iar capatul de linie se va afla in imediata apropiere festivalului.

O alta varianta este cursa speciala RATB, care va circula tur si retur de la Charles de Gaulle (breteaua din fata parcului Herestrau) pana la B’estfest Park, incepand cu ora 16:30, vineri, si 16:00, in zilele de sambata si duminica, pana la 6 dimineata. Cursa va circula in regim de expres, biletul fiind de 3,5 lei pe calatorie.

Autobuzele vor avea inscriptionate textul “Linie speciala B’estfest” si vor circula cu o frecventa de 15 minute inspre Tunari. Dupa ora 22.00, autobuzele vor veni la 60 de minute. La intoarcere, autobuzele vor pleca de la B’estfest Park spre Bucuresti in functie de fluxul de spectatori, la interval de 15 sau 30 de minute.

Exista si un sistem de car pooling – persoanele care merg in aceeasi directie pot alege sa imparta aceeasi masina in sistem carpooling (www.4inmasina.ro). Taxi Meridian este partener oficial al festivalului, astfel incat taximetre vor fi disponibile atat pentru cursele catre B’estfest Park prin comanda directa la dispecerat, cat si la plecare, pentru cursele catre Bucuresti, o parcare speciala pentru ele fiind disponibila chiar la intrarea in festival.

Cazare in camping – exista si varianta cort “la cheie”

Cei care vor sa intre total in atmosfera festivalului se pot caza in Summer Camp, un camping aproape de zona de party-uri. Echipa Military Trend vva fi principalul furnizor de echipamente pentru camping, aceasta fiind disponibila pe toata durata festivalului, inclusiv pentru interventii tehnice in amenajarea corturilor.

Cei care se vor hotari pe loc sa ramana peste noapte in camping vor putea inchiria un cort deja montat, “la cheie”. Acestea vor fi de doua persoane si vor costa 50 de lei (pentru toate cele 3 zile de festival), putand fi “mobilate”, la alegere, cu unul sau doua izoprene pentru 15 lei bucata.

Silent Cinema cu filme scurte de Cannes si Oscar

Amatorii de scurtmetraje pot urmari in zona Silent Cinema o selectie inedita de productii ale genului ce cuprinde filme nominalizate la cele mai prestigioase gale ale industriei de profil.

Peste zece filme premiate in cadrul a numeroase gale internationale precum Festivalul de Film de la Cannes, Berlin sau chiar Gala Premiilor Academiei Americane de Film (Premiile Oscar) vor rula in fiecare zi de festival.

A.S.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response