NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Prima realizare importanta de la venirea lui Razvan Burleanu: FRF infiinteaza o competitie la care vor participa 100 de mii de elevi

Contestat puternic pentru ca nu a facut mare lucru de cand a preluat functia de presedinte al FRF, Razvan Burleanu demareaza intr-un final un proiect de amploare, menit sa mareasca aria de selectie si sa indrume tinerii spre sport.

Federatia Romana de Fotbal a anuntat infiintarea unei competitii la care vor lua startul aproximativ 100 de mii de persoane.

Conform unui comunicat oficial, la competitia denumita Cupa Tymbark Junior vor participa peste 10 mii de echipe formate din elevi cu varste intre 6 si 12 ani. Va exista si o ramura destinata strict fetelor.

Noua competitie a FRF a inceput in octombrie 2016 si se va incheia in iunie 2017. Elevii vor reprezenta scolile la care sunt inscrisi, iar turneul va avea cinci etape: cea pe scoala (cand se va face selectia), pe localitate, pe judet, zonala si finala.

Elevii vor fi impartiti pe diverse categorii de varsta, dupa cum urmeaza: grupa de varsta U8 – in care se pot inscrie elevii din clasa pregatitoare, clasa I si a II-a, grupa de varsta U10 – in care se pot inscrie elevii din clasele a III-a si a IV-a si grupa de varsta U12 – in care se pot inscrie elevii din clasele a V-a si a VI-a.

Totodata, FRF mentioneaza ca meciurile vor fi programate in asa fel incat programul scolar al elevilor sa nu fie afectat.

Proiectul FRF va aduce cat mai multi elevi catre sport, dar in timp se poate dovedi si o pepiniera pentru cluburile de juniori din tara.

C.S.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sport intern si international, stiri, analize, comentarii | Sport | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response