NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Președintele Comisiei Europene îl avertizează pe Erdogan că va fi responsabil dacă Turcia nu îndeplinește condițiile de ridicare a vizelor

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a avertizat personal pe președintele Tayyip Erdogan că va fi considerat responsabil dacă Turcia nu întrunește criteriile cerute de UE pentru ridicarea vizelor, relatează marți Reuters citată de Agerpres.

Oferta UE de a liberaliza sistemul de vize face parte dintr-un acord încheiat în luna martie potrivit căruia Turcia a convenit să controleze fluxul de refugiați sirieni și alți migranți în UE via Grecia.

Juncker a afirmat însă într-un discurs la Bruges că vizele nu vor fi ridicate dacă Turcia nu reușește să întrunească criteriile cerute, între care se numără și amendamente la legea antiteroristă.

‘Tot ceea ce fac autoritățile turce astăzi mă determină să cred că, în cele din urmă, Turcia nu dorește să fie pregătită să întrunească standardele UE’, a afirmat el.

Și dacă vizele nu ar fi ridicate, a menționat responsabilul UE, Erdogan ar trebui să le explice turcilor motivul. ‘Avem nevoie de Turcia …dar nu putem renunța la principiile noastre’, a concluzionat președintele Comisiei Europene.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response