NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Preşedintele ANAF Dragoş Doroş: Plata taxelor şi impozitelor se va face online

“Începând cu anul viitor sunt peste 7 milioane de documente care vor putea fi emise şi depuse online de către contribuabili. Vorbim aici de adeverinţe de venit, certificate de atestare fiscală şi aşa mai departe. De asemenea, până la finalul anului, vom lansa o aplicaţie a ANAF cu informaţii şi notificări care să vină în ajutorul contribuabililor. Toată marfa confiscată de ANAF se va putea cumpăra, în circa două luni, online, transportul fiind asigurat contracost. Va fi un magazin virtual al Fiscului la care vor avea acces toţi cei interesaţi. Într-o lună, toate persoanele fizice, dar şi cele juridice, îşi vor putea plăti taxele şi impozitele online, prin ghişeul.ro”, a declarat preşedintele ANAF Dragoş Doroş pentru capital.ro. 

În ceea ce priveşte conectarea caselor de marcat la serverul ANAF, Dragoş Doroş a spus că se aşteaptă ca  Executivul să aprobe hotărârea de guvern prin care să anunţe caracteristicile pe care aceste case de marcat trebuie să le îndeplinească:

“În momentul în care va fi aprobat acel HG se va şti ce case de marcat sunt necesare. 2017 este un an consacrat comercializării acestor case de marcat. Până la finalul anului viitor toţi comercianţii trebuie să achiziţioneze acele case de marcat, timp în care noi punem la punct softul despre care am vorbit anterior, şi la 1 ianuarie 2018 ne vom conecta”, a mai spus acesta. 

loading…

ROMANIATV.NET – Stiri – Economie

Articole asemanatoare

Leave a Response