NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Premierul Cioloș se întâlnește cu victime ale incendiului de la Colectiv

Premierul Dacian Cioloș se întâlnește vineri dimineață, la sediul Guvernului, cu victime ale incendiului de la Colectiv și cu rude ale acestora.

Citește si: Ministrul Voiculescu susține că nicio țară europeană nu ar fi fost pregătită pentru un număr atât de mare de răniți ca la Colectiv

La întâlnire ar urma să participe și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. 

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență prin care prelungește cu doi ani posibilitatea decontării tratamentelor pentru victimele tragediei din clubul Colectiv care se tratează în străinătate. 

“Guvernul a adoptat astăzi o ordonanță de urgență care modifică OUG adoptată la începutul acestui an referitoare la plata tratamentului pentru pacienții din Colectiv care au fost tratați în străinătate sau care urmează să fie tratați în străinătate. Astfel, prelungim cu încă doi ani posibilitatea ministerului de a deconta aceste tratamente în străinătate pentru toți pacienții din Colectiv”, a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. 

El a adăugat că suma alocată va fi inclusă în bugetul ministerului pe următorii doi ani. 

Potrivit lui Voiculescu, în acest an, bugetul destinat tratării în străinătate a pacienților de la Colectiv a fost “într-o mică măsură folosit”. Ministrul a explicat că de vină au fost “greutățile birocratice, barierele birocratice”, care au fost eliminate prin noua ordonanță de urgență.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response