NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Premieră în România: Referendum pentru unire a două localități

Premieră electorală în acest sfârşit de săptămână. Orădenii şi locuitorii comunei Sînmartin sunt chemaţi la urne, în această duminică, să voteze pentru sau împotriva fuziunii celor două localităţi. Este primul referendum de unire a două localităţi organizat vreodată în România, informează digi24.ro

Pentru ca Oradea şi Sînmartin să se unească este nevoie de îndeplinirea a două condiţii – mai întâi, pentru ca referendumul să fie validat, la urne trebuie să se prezinte cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente în fiecare localitate, iar a doua condiţie este ca jumătate plus unul dintre cei care se prezintă la urne să voteze „Da”.

La vot sunt aşteptaţi aproape 200.000 de alegători, dintre care peste 8.000 sunt din Sînmartin. Pentru scrutinul de duminică au fost pregătite 143 de secţii de vot în Oradea şi opt în comuna învecinată, iar urnele vor fi deschise duminică între orele 7.00 -23.00. Primarii celor două localități spun că prin această unire zona se va dezvolta foarte mult.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response