NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Polițiștii brașoveni au prins un bărbat dat în urmărire internațională pentru deturnare de fonduri. Chilianul ar fi fugit cu 920 de milioane de dolari din țară

Un bărbat dat în urmărire internațională de autoritățile din Santiago de Chile, pentru deturnare de fonduri, a fost depistat, vineri, de polițiștii IPJ Brașov, într-un mall din oraș.

Autoritățile judiciare din Chile au emis, pe numele bărbatului de 41 de ani, un mandat internațional de arestare, pentru săvârşirea infracțiunii de deturnare de fonduri. Cel în cauză  este bănuit că, în calitate de reprezentant al unei companii, ar fi deturnat suma de 76 de milioane de pesos chilieni (aproximativ 105.000 de euro), bani investiți de mai multe persoane.

Rafael Garay era căutat de autorităţile de Chile din 12 septembrie, existând informaţii că acesta s-ar afla în Franţa, Thailanda sau Olanda. La sfârşitul lunii septembrie, bărbatul a fost localizat în România, după ce a solicitat la Ambasada statului Chile din Bucureşti un certificat pentru a se putea căsători, potrivit News.ro.

Potrivit presei din Chile, bărbatul ar fi fugit cu 920 de milioane de dolari, bani care aparţineau mai multor persoane care investiseră în compania Think&Co deţinută de Rafael Garay. În luna iunie, Rafael Garay anunţa că a fost diagnosticat cu cancer la creier, că îşi va închide compania şi că va pleca la tratament. De asemenea, el a anunţat că oamenii îşi vor recupera banii dintr-un cont deschis la HSBC Bank, însă acest lucru nu s-a întâmplat deoarece, ulterior, s-a descoperit că Rafael Garay nu avea niciun cont la acea bancă.

Bărbatul a fost condus de polițiști la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov, care a dispus reținerea lui pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curții de Apel Brașov, în cursul zilei de sâmbăyă, pentru demararea procedurilor legale.

Persoana în cauză a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response