NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

PNL reacționează, după ce jandarmii din Focșani au bătut un grup de tineri liberali: Suspectăm că acțiunea a fost determinată de reprezentanții PSD din Vrancea

PNL a solicitat, luni, Jandarmeriei Române să ia atitudine față de agresiunile comise, duminică, de jandarmi împotriva unui grup de tineri liberali care se aflau în Piața Obor din Focșani, într-o acțiune de informare.

„Solicităm șefului Jandarmeriei Române să ia atitudine față de agresiunile și abuzul săvârșit duminică, în județul Vrancea, de subalternii săi față de reprezentanții PNL. Unul dintre tinerii liberali, aflați într-o acțiune stradală pașnică de împărțire de pliante, a fost agresat fizic și încătușat de jandarmi, fără a se prezenta nici până acum vreun motiv pentru astfel de acțiuni în forță care s-au soldat cu spitalizarea persoanei în cauză”, precizează PNL, într-un comunicat de presă.

Ei susțin că acțiunea jandarmilor a fost cauzată reprezentanții PSD din Vrancea.

„Suspectăm că acțiunea jandarmilor a fost determinată de reprezentanții PSD din Vrancea, deranjați de faptul că vrâncenii ar putea afla că PNL îl susține pe Dacian Cioloș pentru un nou mandat de prim-ministru după alegerile parlamentare din 11 decembrie”, au mai precizat liberalii.

Astfel, PNL cere ministrului de Interne, Dragoș Tudorache, să asigure „ imparțialitatea structurilor de asigurare a ordinii publice din subordinea sa, în raport cu forțele politice aflate în cursa pentru alegerile parlamentare”.

„Considerăm inadmisibil faptul că în structurile jandarmeriei există interferențe politice, care afectează structura ierarhică de conducere a instituției, menite să servească interesele de partid ale PSD”, mai precizează PNL.

Vasile Codru din Focșani a postat pe Facebook o acțiune violentă a „administrației Marian Oprișan” împotriva unui tânăr care avea în mâini Platforma România 100, lansată de premierul Dacian Cioloș.

Dupa ce i-au urmărit  pe tineri prin toata piața, se pare că la un ordin primit prin telefon, jandarmii i-au „invitat” la duba. Apoi, fără nici un motiv aparent, s-au năpustit asupra unui membru PNL care a fost încatusat imediat, luat pe sus și dus la mașina forțelor de ordine. Tânarul a facut un atac de panică și a ajuns în final la Unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean. el a fost filmat în timp ce i se acorda primul ajutor în Ambulanță. A dat și un interviu, postat de Vasile Codru pe FB, pe care îl redăm în format video.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response