NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Peste 300 de persoane au fost reținute și mai multe tone de cocaină confiscate, în cadrul unei vaste operațiuni coordonate de Europol. Poliția a descoperit o falsă agenție de turism, folosită de traficanții de persoane

Europol a efectuat o vastă operațiune pentru destructurarea unei grupări specializate pe trafic de droguri și de persoane, cât și persoane specializate pe infracționalitate cibernetică. Astfel, în urma operațiunii, care a durat o săptămână, au fost reținuți peste 300 de suspecți și confiscate mai multe tone de cocaină, informează Reuters, citat de Agerpres.

În urma investigațiilor, agenția de poliție a Uniunii Europene a descoperit o falsă agenție de voiaj în Grecia, care ajuta la traficul de persoane și un bordel în Austria în care se cultiva canabis.

Operațiunea „Ciconia Alba” a vizat investigații în Uniunea Europeană și în alte 24 de state din blocul comunitar, contribuind la descoperirea unor rețele infracționale originare în Nigeria, Asia, Europa de Est și alte zone. Astfel, polițiștii au efectuat razii în „cartiere roșii”, bordeluri, saloane de masaj, apartamente private, aeroporturi și centre de primire pentru migranți.

În cursul operațiunii, au fost identificate peste 500 de victime ale traficului de ființe umane.

 

Operațiunea „Ciconia Alba” a fost concepută pentru a viza criminalitatea organizată internațională, după operațiunile similare „Blue Amber” și „Arhimede” din anii precedenți. Directorul Europol, Rob Wainwright, a salutat eforturile polițiștilor.

„Țări și organizații de pe întreg globul colaborând ca o singură entitate reprezintă răspunsul modern la o criminalitate organizată și fără frontiere”, a spus el.

 

 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response