NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Peste 1.300 de oameni infectați cu Ebola și 729 de morți, în Africa de Vest

Peste 1.300 de persoane au fost infectate cu virusul Ebola, iar 729 au murit, în Africa de Vest, a anunțat, joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP, potrivit Mediafax.

“În perioada 24-27 iulie, au fost înregistrate 122 de cazuri noi (confirmate, probabile şi suspecte), precum şi 57 de decese confirmate în Guineea, Liberia, Nigeria şi Sierra Leone”, a precizat OMS într-un comunicat.

Aceste date arată o creştere în doar 4 zile cu 8,5 la sută a numărului de decese şi cu 10,1 la sută a numărului de cazuri de la precedentul bilanţ al OMS.

“Tendinţa (…) rămâne incertă”, în contextul în care epidemia continuă să se răspândească în comunităţi şi afectează în prezent şi persoanele care oferă îngrijiri medicale, avertizează organizaţia.

În total, la data de 27 iulie, OMS a înregistrat 1.323 de cazuri de febră hemoragică (909 confirmate ca fiind Ebola), dintre care 729 s-au soldat cu deces.

Această epidemie, care durează de la începutul anului, a izbucnit în Guineea, după care s-a extins în alte state din Africa de Vest.

Recent, Liberia a decis blocarea unei părţi a frontierelor şi închiderea tuturor şcolile pentru a încerca să împiedice o propagare a epidemiei, a anunţat miercuri preşedinta Ellen Sirleaf Johnson.

De asemenea, din cauza răspândirii epidemiei Ebola, Organizaţia americană de ajutor Peace Corps a anunţat că îşi retrage voluntarii din Liberia, Sierra Leone şi Guineea.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response