NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Percheziții la un hotel deținut de primarul Robert Negoiță. Prejudiciul este de cinci milioane de euro

Afacerile imobiliare ale fraților Robert și Ionuț Negoiță sunt „călcate” de procurorii Parchetului Curții de Apel București. Procurorii fac percheziții, mircuri dimineața, la complexul Rin Hotel de pe Calea Văcărești din Capitală, precum și la alte puncte de lucru din București și din Ilfov.

De asemenea, procurorii verifică actele de la mai multe societăți comerciale controlate de cei doi frați.

Sunt suspectate fapte de evaziune fiscală.

Prejudiciul creat prin neplata TVA s-ar ridica la aproximativ cinci milioane de euro.

Deocamdată nu s-a început urmărirea penală față de nicio persoană, însă, după percheziții, vor fi audiați cei responsabili. La percheziții se vor ridica, în principal, documente financiar contabile și alte înscrisuri, care pot proba infracțiuni fiscală.

Inspectoratul General al Poliției Române a precizat, miercuri dimineața, într-un comunicat de presă că au loc percheziții la punctele de lucru ale unor societăți comerciale care activează în domeniul construcției de ansambluri rezidențiale și hoteluri, într-un dosar de evaziune fiscală.

„În cauză, se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de efectuarea de rambursări ilegale de T.V.A. și de evaziune fiscală, fapte prevăzute și pedepsite de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, care au fost comise prin intermediul unor societăți comerciale ce desfășoară activități în domeniul construcției de ansambluri rezidențiale și hoteluri”, precizează IGPR.

Robert Negoiță este primarul Sectorului 3. Ionuț Negoiță este, în continuare, acționar la Clubul Dinamo.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response