NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Pentru locuitorii unui sat izolat din România, Allain Guillot a fost de mai mare ajutor decât statul român. Un francez salvează de la sărăcie un sat izolat din România

Un francez ajută de 20 de ani locuitorii unui sat izolat şi sărac din judeţul Bihor. De două decenii, Allain aduce mobilă pentru sărmani, a dotat şcoala cu mobilier şi a ajutat la introducerea apei în localitate.

Francezul în vârstă de 60 de ani a reuşit să facă mai mult pentru locuitorii din satul Zece Hotare decât a făcut statul, transmite Digi24.ro. „Pentru tot satul a băgat apă, a adus foarte multe dormeze, mobilă, aragaze, frigidere. Mie mi-a ţinut fata la şcoală”, spune o localnică.

Allain Guillot spune că face toate aceste lucruri deoarece iubeşte satul, România şi pe localnici. „Iubesc acest sat, nu am o explicaţie. Ştiu că este necesar, este căminul meu şi ştiu că trebuie să fac ceea ce fac. Este tot ceea ce pot spune”, a declarat el.

Familia Troiac are 8 copii şi ca sursă de venit un singur salariu. Allain le-a renovat casa care stătea să cadă.

Guillot stă în România de primăvara până toamna. Celelalte şase luni le petrece în Franţa, unde restaurează case vechi. Cu banii lui şi ai fundaţiei pe care o are revine şi ajută oamenii din Zece Hotare.

13041272

 
Ziarul Gandul

Articole asemanatoare

Leave a Response