NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Patru români au solicitat repatrierea în ţară după cutremurul de 6,5 grade,care a avut loc duminică, în Italia. MAE: Românii ale căror locuinţe au fost afectate de seism au fost transferați în hotelurile

Ministerul Afacerilor Externe face noi precizări privind intervenţiile din Italia în zonele afectate de cutremurul de 6,5 grade. Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei României Libere, din verificările efectuate până la momentul actual, nu există cetățeni români spitalizați în urma cutremurului.


Citeşte şi: TEROARE în Italia. Un cutremur de peste 6 grade a zguduit, duminică dimineață, centrul peninsulei. Peste 50 de oameni, răniți. Epicentrul a fost în Norcia, unde s-a prăbușit catedrala. Regiunile Umbria și Marche, zguduite | FOTO+VIDEO


Cetățenii români care și-au pierdut locuințele în urma cutremurului din 30 octombrie 2016 au fost transferați în hotelurile din zona lacului Trasimeno (regiunea Umbria). 

Doi dintre românii din zonele calamitate au solicitat sprijin pentru repatriere, precizează sursa citată. Cererea acestora a survenit după ce, alţi doi români, se află deja în drum spre ţară.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56,  (0039) 06 835 233 52;  (0039) 06 835 233 44, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgenţă al misiunii diplomatice de la Roma (0039) 3451473935(Lazio, Umbria, Abruzzo)  și Consulatului General al României la Bologna +39 349 1178220 (Marche, Emilia-Romagna și Toscana).


Citeşte şi: Român, găsit mort în maşina în care şi-a petrecut noaptea după cutremurul din Italia


Duminică a avut loc un nou seism în Italia cu magnitudinea de 6,5 grade și a fost resimțit inclusiv la Roma, unde pereții clădirilor s-au zguduit timp de mai multe secunde. Noul seism al cărui epicentru a fost situat în centrul Italiei, la șase kilometri nord de Norcia, (Perugia), s-a produs la câteva zile după alte două cutremure cu magnitudinea de 5,6 și 6,1 grade înregistrate în centrul Italiei. Agenția de protecție civilă din Italia a anunțat că nu există decese: 20 de persoane au fost rănite, dintre care unele destul de grav, dar fără ca viața să le fie pusă în pericol.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response