NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Patru foști judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, acuzați de fapte de corupție, au fost achitați de instanța supremă. Decizia nu este definitivă.

Gabriela Bârsan, fostă șefa a Secției Contencios Administrativ de la Înalta Curte,  Iuliana Pușoiu, subordonata Gabrielei Bârsan la data la care DNA a reținut săvârșirea faptelor,  Anton Pandrea, fost șef al Secției Penale și judecătoarea Corina  Corbu au fost achitați de instanța de fond pe motiv că fie fapta nu există, fie nu a fost săvârșită cu vinovăție ori nu este prevăzută de legea penală.

Au mai fost achitați avocații Claudia și Radu Gherbovan-Silinescu, omul de afaceri Gabriel Chiriac și Florian Ionescu, șoferul judecătoarei Bârsan. Instanța a dispus și ridicarea sechestrului asigurator.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2010-2011, contra unor decizii favorabile omului de afaceri Gabriel Ghiriac, ce ar fi fost intermediate de avocații Radu și Claudiu Gherbovan Silinescu,  judecătoarea Gabriela Bârsan și Iuliana Pușoiu ar fi beneficiat de petreceri gratuite pentru aniversările proprii la restaurante exclusiviste din Paris, Bucureşti, vacanţe şi călătorii cu avionul gratuite, anulare de bilete de avion şi obţinerea altor bilete conform dorinţelor, cazare în apartament dintr-un cartier exclusivist al Parisului, obiecte vestimentare de lux.

Judecătorul Anton Pandrea, prin judecătoarea Corina Corbu, ar fi transmis avocatei Claudia Gherbovan Silinescu, și prin aceasta, judecătoarelor Bârsan și Pușoiu că a emis autorizații pentru interceptarea convorbirilor telefonice și pentru înregistrări ambientale audio-video.

O parte din probațiune s-ar fi realizat cu sprijinul  SRI, iar în baza unei decizii a Curții Constituționale, probele obținute astfel au fost anulate. În acest dosar au fost anulate și probele ridicate prin percheziții făcute la domiciliul judecătoarei Gabriela Bârsan. Motivul anulării: judecătoarea beneficia de imunitate diplomatică deoarece soțul ei era judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response