NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Părinții agentului Bogdan Gigină comemorează un an de la moartea fiului lor. Oprea se gândește doar la demnitatea lui

Părinţii poliţistului Bogdan Gigină comemorează, joi, un an de la tragica moarte a fiului lor, într-un accident de motocicletă, în tim ce deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Fostul vicepremier este preocupat de “demnitatea” cu care trebuie să treacă peste “tragedia” de a fi urmărit penal.

La 20 octombrie 2015, polițistul Bogdan Gigină a murit la datorie în timp ce se afla în coloana oficială a lui Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier. Pe strada Ştirbei Vodă, motociclistul a căzut într-o groapă adâncă de doi metri, prost semnalizată. Bogdan Gigină, în vârstă de 28 de ani, şi-a pierdut viaţa câteva ore mai târziu, la Spitalul Universitar din Capitală. Tânărul a lăsat în urma lui o soţie văduvă şi doi părinţi distruşi de durere.

Cu trei zile înainte de împlinirea unui an de la tragedie, mama poliţistului a scris pe pagina sa de Facebook că fostul vicepremier Gabriel Oprea nu cunoaşte sensul cuvântului “demnitate”.  

“ÎNCERC SĂ TREC CU DEMNITATE PESTE ACEASTĂ TRAGEDIE, SPUNE D NUL GENERAL OPREA”. Părerea mea este că nu cunoaşteţi sensul acestui cuvânt. Există DEX-ul. Dacă aţi fi făcut dovada acestei calităţi astăzi am fi avut răspunsul pentru moartea celui care v-a asigurat traseul … da chiar aşa.

Reacţia femeii a venit după ce Oprea a declarat, luni, după ce procurorii anticorupție i-au adus la cunoștință că vor începe urmărirea penală împotriva sa, că va trece cu “demnitate” peste această tragedie.

„Această cruce pe care o să o duc toată viața. O tragedie în care a murit tânărul coleg Gigină”, a spus Oprea, la ieșirea de la sediul DNA.  „Știu ce înseamnă să ai un deces în familie. Am trecut prin așa ceva. Nu veneam de la restaurant. Eram în timpul serviciului”, a continuat el subliniind „este o tragedie prin care trebuie să trec. E greu și pentru familie”.

Totodată, Gabriel Oprea a mai precizat că nu a știut de accident și că a aflat la aproximativ 15 minute după tragedie. 

Vineri, președintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției avizul oficial pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea. Astfel, procurorii anticorupție pot începe anchetarea fostului vicepremier, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

CITEȘTE ȘI: DEZVĂLUIRI. Guvernul Cioloș confirmă presiunile asupra polițiștilor care anchetau moartea lui Bogdan Gigina. Petre Tobă a vrut să blocheze ancheta morții agentului din coloana lui Gabriel Oprea hărțuind polițiștii de la ”Omoruri”

Potrivit procurorilor, fostul viceprim-ministru și ministru de Interne, Gabriel Oprea,  ar fi săvârșit infracțiunea de omor din culpă deoarece în urma ordinelor sale de a avea însoțitor de la Poliția Rutieră, cu un motociclist ante-mergător, care să îi deshidă drumul, în seara de 20 octombrie, pe o vreme ploioasă și-a pierdut viața agentul Bogdan Gigină.

Gabriel Oprea, spun procurorii, nu ar fi respectat legile care reglementează formarea echipajelor de însoțire. De asemenea, fostul vicepremier putea prevedea posibilitatea unui accident de circulație, dat fiind că, înainte cu o lună, un alt motociclist din coloana sa fusese implicat într-un incident similar.

CITEȘTE ȘI: REFERAT DNA: Gabriel Oprea a ucis pentru că a insistat să circule prea repede cu coloana oficială, chiar şi după ce un alt poliţist făcuse accident înaintea lui Bogdan Gigina. Probele indică un “comportamentul discreționar”

Pe rolul instanţelor de judecată există un alt dosar în care Gabriel Oprea joacă un rol principal. Este vorba despre aşa-numitul caz “Limuzina DIPI”, în care fostul vicepremier a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu, fiind acuzat ca a aprobat cumpărarea unei limuzine și unei cabine de duș din banii MAI, pentru folos personal. Citeşte aici detaliile acestui caz.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response