NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Parchetul de la Lehliu Gară a deschis dosar penal pentru accidentul de pe Autostrada Soarelui. Vinovatul nu a fost identificat

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară a deschis dosar penal în cazul accidentului în lanț produs sâmbătă dimineață pe autostrada A2, iar potrivit datelor actuale încadrarea este de ucidere din culpă și vătămare corporală însă nu au fost identificați deocamdată cei vinovați, a declarat, pentru AGERPRES, Liliana Bănescu, prim procuror în cadrul instituției.

“A fost înregistrat dosarul, iar din primele date rezultă că încadrarea probabilă este de ucidere din culpă și vătămare corporală, având în vedere victimele. Nu e ușor cu încadrarea pentru că sunt foarte multe persoane vătămate, în diferite situații medicale, care pot evolua pe parcurs. Poate că va fi cu încadrare pe formă agravată, având în vedere numărul victimelor”, a afirmat reprezentatul Parchetului din Lehliu Gară.

Liliana Bănescu a precizat că, deocamdată, datele din dosar sunt într-o fază preliminară, având în vedere că investigația în teren nu a fost finalizată, polițiștii făcând în continuare măsurători, determinarea alcoolemiei persoanelor implicate și culegere de alte probe.

Întrebată dacă au fost identificate până în acest moment persoana sau persoanele cu responsabilități în producerea accidentului în lanț, reprezentantul Parchetului a precizat că în prezent nu apar în dosar nume de persoane care ar putea fi considerate vinovate. “În momentul de față nu avem față de nimeni îndreptată acțiunea penală. Aceste lucruri vor fi stabilite în zilele următoare, după ce ne vom lămuri cu toate datele culese privind cauzele producerii accidentului”, a subliniat Liliana Bănescu.

Trei persoane au murit și peste 50 au fost rănite sâmbătă în accidentul în lanț produs pe Autostrada Soarelui, în zona Lehliu, arată cele mai noi date oferite de autorități. Citeşte aici detaliile.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response