NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Panourile de avertizare de pe A2 funcţionau la momentul accidentului. Pe ele scria “Atenţie ! km 96 – km 117+500 limită de viteză 60 km/h !”. VIDEO: Impactul, devastator și la 50 km/h

La momentul producerii accidentului în lanţ de pe A2, panourile de atenţionare instalate pe Autostrada Soarelui, pe sensul Bucureşti-Constanţa funcţionau şi aveau următorul mesaj: “Atenţie! km 96 – km 117+500 limită de viteză 60 km/h !”, precizează, într-un comunicat, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

“Pentru panourile VMS cu mesaje variabile disponibile pe tronsoanele de autostrăzi din România, toate mesajele sunt afişate în baza unui protocol între CNAIR SA şi Poliţia Autostrăzi, după notificarea administratorului drumului de către Poliţia Autostrăzi. În momentul producerii accidentului panourile funcţionau. Pe acestea rula mesajul “Atenţie ! km 96 – km 117+500 limită de viteză 60 km/h !””, anunţă CNAIR.

Mesajele afişate, în format text sau pictograme, rulează în funcţie de situaţia din teren, doar la notificarea Poliţiei Autostrăzi.

“Aceste panouri informative au ca principal scop oferirea participanţilor la trafic de informaţii suplimentare pentru siguranţa circulaţiei şi nu sunt indicatoare rutiere obligatorii ce se regăsesc în codul rutier”, anunţă Compania, care face apel către şoferi “să respecte regulile de circulaţie, în special să adapteze viteza la condiţiile de drum”.

De asemenea, aceştia sunt rugaţi să respecte restricţia de circulaţie instituită şi semnalizarea rutieră temporară.

Traficul rutier a fost blocat, sâmbătă dimineaţă, pe Autostrada A2, sensul Bucureşti – Constanţa, din cauza unui accident de circulaţie în lanţ, care a avut loc la kilometrul 67, în zona Lehliu Gară, şi în care şi-au pierdut viaţa trei persoane, alte 57 fiind rănite.

Pe de altă parte, testele de sigurantă pentru una dintre cele mai populare mărci auto din România arată că și un impact la 50 de km/h era devastator. Printre mașinile avariate pe A2 sunt și astfel de autoturisme.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response