NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Opt persoane au fost arestate în Germania pentru violență împotriva refugiaților

Procurorii germani au dispus arestarea a opt persoane acuzate că au fondat o organizație teroristă de dreapta în Freital, oraș din estul Germaniei, care a devenit cunoscut pentru o serie de atacuri de extremă dreapta împotriva solicitanților de azil, informează luni agenția DPA citată de Agerpres.

Potrivit ziarului Sueddeutsche Zeitung, șapte bărbați și o femeie sunt acuzați că au format așa-numitul Grup Freital, care a avut ca ținte cazarea refugiaților și oponenții politici.

Citește si: Preşedintele Comisiei Europene consideră scandaloasă atitudinea migranților care solicită azil în Germania, refuzând alte state din UE

Gruparea a fost activă din iulie 2015, an în care circa 900.000 de refugiați și migranți au venit în Germania din țări din Orientul Mijlociu, Africa și din alte zone.

Nimeni nu a fost ucis în campania de violență, dar procurorii urmăresc acuzații de tentativă de crimă, spune raportul, care citează rechizitoriul.

Freital este unul dintre orașele din estul Germaniei care au devenit simboluri ale nemulțumirii pe scară largă în ceea ce privește afluxul fără precedent de refugiați.

Citește si: Un centru pentru refugiaţi din capitala Suediei a fost distrus de un incendiu provocat intenționat

Au existat mai multe atacuri de incendiere a caselor solicitanților de azil în întreaga Germanie, iar refugiații au fost agresați în mod repetat de extremiști de dreapta.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response