NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Oficial american: Un avion militar rus s-a apropiat, la mai puțin de 800 de metri, de o aeronavă americană, deasupra Siriei

Un avion rus de vânătoare, care escorta o aeronavă de supraveghere, s-a apropiat foarte mult de un avion militar american, în urmă cu două săptămâni, deasupra Siriei, a declarat, vineri, generalul american Jeff Harrigan, citat de AFP, potrivit Mediafax.

Potrivit oficialul american, incidentul a avut loc în seara zilei de 17 octombrie, iar avionul rus de vânătoare s-a apropiat de aeronava americană la mai puţin de 800 de metri. 

Un alt oficial, care a cerut să rămână anonim, a afirmat că pilotul american putea resimţi turbulenţele generate de motoarele cu reacţie ale avionului rus. Aparent, pilotul rus nu ar fi văzut avionul american aflat în vecinătate, având în vedere că incidentul s-a produs în condiţii de întuneric şi aeronavele zburau fără lumini de semnalizare.

În acest caz, pilotul american a încercat fără succes să comunice cu pilotul rus prin intermediul unui canal radio de urgenţă. În ziua următoare, oficialii americani au comunicat incidentul omologilor ruşi, cei din urmă susținând că „pilotul nu a observat” avionul american. Coaliţia coordonată de Statele Unite şi Rusia au înfiinţat o linie de comunicaţii pentru a discuta despre locaţia şi traseul de zbor aproximativ al aeronavelor pentru a evita eventualele incidente.

Incidentul ridică întrebări cu privire la complexitatea spaţiului aerian în care operează piloţii deasupra Siriei.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response