NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Obezitatea nu inseamna, neaparat, o sanatate precara

Desi se stie ca obezitatea este periculoasa pentru sanatatea noastra, oamenii de stiinta spun ca exista si cazuri in care ea nu ne face rau.

Cercetatorii de la University College Cork, din Irlanda, spun ca un nivel scazut al inflamatiei este asociat cu starea de sanatate din punct de vedere metabolic, scrie inquisitr.com.

Aceasta stare este independenta de faptul daca cineva este obez sau nu. Cercetatoarea Catherine Phillips spune ca e necesar sa fie gasite metodele prin care sa se identifice persoanele obeze expuse unui risc mai mare de diabet si boli de inima.

Sanatatea metabolica, mai importanta

Ea este de parere ca markerii inflamatori pot oferi o strategie potentiala de a identifica persoanele ce pot beneficia de unele tratamente medicale.

Mai mult, indicele de masa corporala, cel dupa care se apreciaza daca cineva este obez sau nu, nu este suficient pentru a face asemenea clasificari.

Expertii sunt de parere ca trebuie sa se faca o evaluare mai complexa a factorilor de risc. Existenta unei asociatii intre markerii inflamatorii si sanatatea metabolica poate indica starea de sanatate a oamenilor, indiferent de greutatea acestora.

Cei cu o buna sanatate metabolica au un nivel scazut de celule albe si de proteine din raspunsul de faza acuta (acestea crescand in timpul inflamatiei).

In plus, nivelul mai ridicat al hormonului antiinflamator adiponectina este un alt indicator al starii de sanatate metabolica.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response