NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Obezitatea imbatraneste creierul cu pana 10 ani

Oamenii de stiinta trag un nou semnal de alarma in legatura cu obezitatea, care duce la imbatranirea creierului cu pana la zece ani.

Cercetatorul Lucy Cheke si colegii sai de la Universitatea Cambridge au realizat un mic test pe care l-au numit “vanatoarea de comori” pentru a descoperi cum afecteaza obezitatea creierul, arata BBC.

Studiul a fost realizat in mediu virtual, iar participantii au folosit un computer pentru a naviga si a plasa diverse obiecte in anumite locuri in drumul lor. Apoi, au raspuns unor intrebari prin care li s-a testat memoria.

In urma acestor intrebari, Cheke a descoperit ca exista o legatura intre indicele de masa corporala si deficitul de memorie. Cu cat indicele de masa corporala al unui participant era mai mare, cu atat mai greu s-a descurcat acesta la “vanatoarea de comori”.

Studiul lui Lucy Cheke se alatura cercetarilor care au aratat deja ca obezitatea era legata de deficitul de memorie. Prezenta cercetare sugereaza ca obezitatea poate contribui la dezvoltarea unor afectiuni neurodegenerative, precum Alzheimerul.

In plus, obezitatea afecteaza in viitor si comportamentul alimentar, prin modificarea amintirilor legate de experiente alimentare anterioare.

Citeste cum este creierul afectat de obezitate

Practic, concluzia cercetarii lui Lucy Cheke este ca obezilor le-a fost mult mai dificil sa isi aminteasca localizarea diferitelor obiecte in comparatie cu cei care aveau o greutate normala.

Acest efect a fost mai pregnant in cazul persoanelor de varsta medie, pentru care schimbarile legate de obezitate corespund unei imbatraniri a creierului cu 10 ani.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response