NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Oana Niculescu Mizil, condamnată definitiv la un an de închisoare cu suspendare

Oana Niculescu Mizil a fost condamnată, luni, la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, scrie Agerpres.

Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a condamnat-o pe Oana Niculescu Mizil la un an de închisoare cu suspendare pentru acuzaţia de a-şi fi angajat mama la biroul parlamentar pe vremea când era deputat.

În octombrie 2014, Oana Niculescu Mizil a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, ea având mai multe interdicţii, printre care dreptul de a fi aleasă şi de a ocupa o funcţie publică pe o durată de 10 ani.

Luni, ÎCCJ a admis apelul Oanei Niculescu Mizil şi i-a redus pedeapsa de la trei ani la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Judecătorii au suspendat şi interdicţiile impuse de instanţa de fond, mai precizează sursa citată.

Oana Niculescu Mizil a declarat, luni, în sala de judecată, că a angajat-o pe mama sa deoarece nu a vrut nimeni să vină pe postul de consilier, ea fiind aleasă într-un colegiu “dificil” în Rahova-Ferentari.

“Mă consider nevinovată. Dumneavoastră considerați dacă există un pic de discriminare între mine și ceilalți colegi ai mei, care au avut rude angajate și au primit doar amenzi penale. Mie nu mi se pare corect așa ceva”, le-a spus Oana Niculescu Mizil judecătorilor.

Oana Niculescu Mizil a fost trimisă în judecată în 30 septembrie 2013, de către procurorii Parchetului instanţei supreme, care o acuză că a solicitat încadrarea în muncă a mamei sale, în cadrul biroului ei parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă prin care, în perioada mai 2009 – septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale în cuantum de 65.697 de lei. Dosarul a fost deschis în urma reclamaţiei făcute de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în septembrie 2011, mai scrie Mediafax.

“Oana Niculescu Mizil Ştefănescu Tohme, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Ştefănescu, începând cu data de 29 aprilie 2009, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti”, arăta ANI.

În 19 septembrie 2011, Oana Niculescu Mizil preciza, într-un comunicat, că mama ei nu este funcţionar public, ci are statut de personal contractual, menţionând că raporturile biroului de parlamentar cu aceasta au încetat în cursul zilei respective.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response