NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

O suta de tineri s-au spalat pe dinti simultan in centrul Sibiului

Peste o suta de tineri s-au spalat pe dinti, impreuna, duminica dimineata, imbracati in pijamale, in centrul Sibiului, in cadrul unei actiuni unicat in Romania, cu scopul de a intra in Cartea Recordurilor.

“Le-am scris celor de la Cartea Recordurilor si am inteles ca nu este nevoie sa-i aducem personal aici. Stiu ca trebuie sa le trimitem inregistrarile si fotografiile facute astazi, pentru a putea vedea si ei incercarea noastra de record.

Din ce stiu eu, nimeni pana acum nu detine un record al periajului simultan pe dinti. Avem nevoie de cat mai multi care sa faca asta”, a declarat Gheorghe Igna, medicul stomatolog care a avut aceasta idee prin care doreste sa educe populatia sa-si faca periajul dentar corect.

Toti cei 117 tineri care s-au spalat pe dinti si au facut exercitii de inviorare impreuna, in Piata Mare din centrul istoric al Sibiului, au purtat peste pijamale tricouri albe cu inscrisuri care promoveaza maratonul de 25 de ore de teatru non-stop, care a inceput sambata seara si se va termina duminica noaptea in oras.

Cei care nu s-au spalat pe dinti, dar iubesc teatrul, au preferat sa urmareasca spectacolele de teatru din acest maraton unic in Romania. Peste 1.000 de spectatori au ales sa mearga la maratonul de teatru, insa doar 50 din acestia au avut curajul sa-si ia abonament, ceea ce inseamna ca s-au incumetat sa nu doarma pe durata a 25 de ore.

Ineditul maraton teatral “25 de ore de teatru non-stop” a ajuns la cea de-a treia editie la Sibiu, sambata si duminica, iar iubitorii acestei arte se bucura de 22 de spectacole, invitatul special fiind Marcel Iures.

“Anul acesta vom cuceri spatii noi – pe langa Sala Thalia si sala CAVAS din cadrul Facultatii de Litere si Arte a Universitatii “Lucian Blaga” Sibiu, vom avea spectacole si manifestari la Biblioteca Astra (Sala Festiva, in care s-a jucat primul spectacol de teatru in limba romana in Transilvania), la Teatrul pentru Tineret “GONG”, la Libraria Humanitas, precum si in mai multe cafenele selecte, cunoscute pentru spectacolele care au loc acolo de-a lungul anului”, se arata intr-un comunicat.

Organizatorii au mai anuntat ca se va juca teatru in opt locuri “in-door”, dar si pe cea mai mare scena in aer liber din Sibiu, Piata Mare din centrul istoric. La maratonul teatral vor fi peste 22 de spectacole si evenimente anexe (conferinte, workshop-uri).

Momentul de gratie al festivalului este spectacolul “ABSOLUT”, care il are in distributie pe actorul Marcel Iures. Spectacolul se va juca in inchiderea oficiala a maratonului duminica la ora 19.00 la Teatrul “Gong” Sibiu.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response