NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

O misiune blestemata in Antarctica: Fotografii in premiera (Galerie foto)

O misiune desfasurata de zece exploratori in Antarctica, in urma cu aproape un secol, s-a incheiat dramatic pentru unii dintre ei. Acum, oamenii de stiinta au gasit filmul fotografic conservat in gheata.

Misiunea, denumita Ross Sea Party, a avut parte de un sfarsit tragic, membrii ei fiind izolati in frigul si zapada din aceasta zona cruda a planetei, scrie dailymail.co.uk.

In anul 1915, nava Aurora pe care ei se aflau a naufragiat, cei 10 membri ai echipajului fiind nevoiti sa se descurce acolo timp de doi ani.

Trei oameni au murit pana cand salvatorii au ajuns la ceilalti, in anul 1917. Acum au fost descoperite in gheata din Antarctica negativele fotografiilor facute atunci.

Expeditia Ross Sea Party a avut noroc cu o cabana construita de capitanul Robert Falcon Scott intr-o misiune anterioara (1913), in care el si membrii echipajului sau au murit.

Exploratorii izolati au indurat timp de doi ani in frigul extrem bolile si traumele psihice. Carnea de foca i-a ajutat sa treaca cu bine peste acea perioada cumplita.

Nigel Watson, cel care conduce asociatia Antarctic Heritage Trust, care a facut publice fotografiile, spune ca acestea reprezinta o adevarata comoara.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response