NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

O femeie a așteptat ambulanța timp de patru ore, din cauza exercițiului coordonat de Raed Arafat

O femeie din Iași a așteptat, marți, sosirea ambulanței mai mult de patru ore, ca urmare simulării intervenției în caz de cutremur, organizată de Ministerul Afacerilor Interne, informează Digi24.

Potrivit sursei citate, localnicii dintr-un sat situat la mai puțin de zece kilometri de Iași au sunat, luni, la ambulanță, pentru a ajuta o femeie care a leșinat pe stradă, însă operatorul le-a spus că „nu are timp să vină”, pe motiv că nu au mașini. Salvarea a ajuns, însă, la mai mult de patru ore de la primul apel.


CITEȘTE ȘI: MAI realizează o simulare de cutremur, în București și Iași. Un nou scenariu impune ca echipele de intervenţie să acţioneze pentru salvarea a peste 100 de persoane | FOTO + VIDEO

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Iași dau vina pe întârzierea pe simularea de cutremur desfăşurată la nivel naţional de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din MAI.

Marți dimineață, la ora 8,04, a fost declanșat un exercițiu ce simulează intervenția autorităților în urma unui cutremur de peste 7 grade pe Richter, cu impact la București și Iași, scopul fiind verificarea timpilor de reacție și capacitatea de mobilizare.

Aceasta a dus la perturbări în activitatea noastră normală prin deplasarea a jumătate din efectiv către locurile unde avea loc exerciţiul”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Județean Iaşi, Florin Agapi.

Pacienta preluată cu întârziere de ambulanţă a fost transportată la spital.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response