NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

NEWS ALERT. Elena Udrea este cercetată sub control judiciar pentru spălare de bani. Ioana Băsescu a fost audiată la DNA patru ore. Dan Andronic dă explicații în același dosar. Este vorba despre finanțarea campaniei din 2009

UPDATE 14.50: Elena Udrea are calitatea de suspect, într-un nou dosar, fiind cercetată sub control judiciar, a declarat avocatul ei, Alexandru Chiciu., care a precizat că Udrea nu este cercetată pentru fapte de corupție.

„Elena Udrea nu este cercetată pentru fapte de corupție. Este mult prea devreme pentru a trage concluzii pentru un fapt concret”, a declarat avocatul Elenei Udrea, care a susținut ar exista unele contradicții în privința acuzațiilor aduse de procurori. 

Elena Udrea a declarat, la ieșirea de la DNA, că acuzațiile ar viza spălare de bani, într-un dosar privind precampania din 2009.

„În calitate de persoană care mă ocupam neoficial de campania președintelui, aș fi știut de niște contracte”, susțin procurorii, potrivit Elenei Udrea.

12.44: Audierile la DNA ar viza fapte privind finanţarea campaniei electorale din 2009, a declarat, joi, avocatul Vasile Pleşa, potrivit News.ro.

Acesta a precizat Gheorghe Nastasia, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în mandatul Elenei Udrea, a fost pus sub control judiciar în această cauză.

12.30: Ioana Băsescu a ieșit de la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) după aproximativ patru ore de audieri.

La sediul DNA au ajuns, joi dimineața și jurnalistul Dan Andronic și deputatul Elena Udrea, Potrivit unor surse citate de jurnaliștii de la Mediafax, toţi trei sunt citaţi în acelaşi dosar, care constituie o cauză nouă.

Și fostul secretar general din Ministerul Dezvoltării, Gheorghe Nastasia, a fost chemat la sediul DNA, pentru audieri.

——-

Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului șef al statului, Traian Băsescu, a ajuns, joi dimineața, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Ea ar fi fost citată pentru audieri într-un dosar care vizează fapte de corupție, potrivit unor surse judiciare.

Ioana Băsescu nu a făcut declarații la intrarea în sediul DNA. Ea este audiată de la ora 08.00 dimineața. 

Miercuri seara, fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat acuzaţii dure la adresa procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruţa Kovesi, la postul România Tv, pe care a acuzat-o că a format un grup de procurori care i-ar putea aresta una dintre fiice.

„Am aflat prin DNA că este un mic grup de procurori care se jură că mă va face să cer custodia copilului, unuia din nepoţi, adica va aresta părinţii. Sunt câţiva procurori apropiaţi doamnei Kovesi pe care i-a cărat şi i-a pus consilieri după ce au rezolvat nişte dosare. Nu o să spun nume, dar vă spun acest adevăr, va veni şi acea zi când voi face publice numele”, a declarat liderul PMP.

Fostul președinte Băsescu era urmărit penal, în luna aprilie, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), fiind acuzat de procurori de spălare de bani, într-un dosar legat de vânzarea unui teren din Băneasa către omul de afaceri Costel Cășuneanu. Procurorii susțin că, în 9 august 2000, când Traian Băsescu deținea funcția de primar al Capitalei, el a cumpărat un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor 86 din cartierul Băneasa, pentru suma de cu 1,4 miliarde lei vechi (aproximativ 70.000 dolari la acea vreme). Tot pe 9 august 2000, omul de afaceri Costel Cășuneanu a cumpărat un teren învecinat, cu o suprafață similară, însă la un preț de trei ori mai mare decât cel plătit de Băsescu.

Ulterior, în octombrie 2002, Traian Băsescu a vândut terenul din Aleea Privighetorilor către Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Cășuneanu, în schimbul sumei de 12 miliarde lei vechi (aproximativ 300.000 de dolari). Cu acești bani, Traian Băsescu a cumpărat o vilă situată pe Șoseaua București — Ploiești cu suma de 280.000 dolari, vilă donată apoi fiicei sale, Ioana Băsescu.

Despre acest dosar, Traian Băsescu scria, pe pagina sa de Facebook, în același dosar, s-a dispus neînceperea urmăririi penale, în 2012. “Printr-o adresă a PÎCCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi, respectiv, 2002, urmare a unei reclamaţii făcute de domnul Ciuvică. Pentru corecta informare, aduc la cunoştinţă că în acelaşi dosar, prin rezoluţia din 25 iunie 2012 a PÎCCJ, s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PÎCCJ”. 

Știre în curs de actualizare

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response