NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Negoiţă: Guvernul şi Parlamentul nu au autorizaţie de la ISU. Nici măcar ISU nu are clădirea autorizată

Întrebat dacă şcolile din Sectorul 3 au obţinut de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti autorizaţia de protecţie la incendiu, Robert Negoiţă a spus că acestea sunt în procedură de avizare, dar procesul este unul de durată, şi din cauza normelor actuale.

“Suntem în procedură, dar ISU Bucureşti nu face faţă la solicitările noastre şi la toată documentaţia. Mai mult decât atât, pentru a le autoriza, comportă şi aspecte financiare. Este un proces de durată, pe care trebuie să îl parcurgem cât mai repede, dar trebuie şi din partea Guvernului şi din partea normativului să existe puţină flexibilitate, pentru că dacă respectăm legea aşa cum este ea acum, atât de restrictivă, nu mai avem unde depune, pentru că şi ISU se închide. Ca să nu mai vorbim de Guvern. Dar spitalele sunt autorizate? Parlamentul, Guvernul sunt neautorizate deopotrivă. Oare nu e o problemă şi pe normativ?”, a spus Robert Negoiţă, potrivit news.ro.

Edilul Sectorului 3 a precizat că sunt situaţii în care spitale şi şcolile nu pot primi avize de la ISU pentru că funcţionează în clădiri de patromoniu, care impun respectarea mai multor norme speciale pentru orice lucrare efectuată.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au declarat, pentru News.ro, că pentru Palatul Parlamentului nu s-a făcut recepţia, iar ISU nu poate autoriza astfel de construcţii. De asemenea, sediului Guvernului, clădire construită înainte de 1992, când erau alte normative, nu se supune autorizării.

În privinţa clădirilor ISU, Daniel Vasile explică faptul că în Hotărârea de Guvern 571 / 2016 se precizează că nu se supun autorizării şi avizării privind securitatea la incendiu lucrările de construcţii de la obiective cu caracter militar şi cele cuprinse în programele de investiţii şi reparaţii ale MApN, MAI, SRI, Ministerul Justiţiei, STS, SPP, indiferent de destinaţie.

loading…

ROMANIATV.NET – Stiri – Social

Articole asemanatoare

Leave a Response