NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

NASA a descoperit nivele periculoase de radiatii pe Marte

Oamenii viseaza de mult timp la ziua cand vor pune piciorul pe Marte. Cu toate acestea, dupa luni de analiza a datelor culese de roverul Curiosity, NASA a descoperit o situatie ce ar putea amana pe termen nedefinit orice expeditie catre Planeta Rosie.

Potrivit unui nou raport, nivelul ridicat al radiatiilor in timpul unei expeditii pe Marte ar avea efecte grave asupra corpului uman, scrie pcmag.com.

Datele au fost colectate de Detectorul de Radiatii al roverului Curiosity (RAD), un instrument creat special pentru a masura nivelul de radiatii la care s-ar expune o expeditie umana pe planeta. In urma analizelor, se dovedeste ca expunerea la radiatii ar fi mai mare decat limita stabilita anterior pentru astronautii din programul spatial NASA.

“In ceea ce priveste doza acumulata, e ca si cum ai face o tomografie o data la cinci-sase zile”, arata Cary Zeitlin, om de stiinta la Southwest Research Institute (SwRI) si autor principal al lucrarii.

Aceste informatii nu pun insa suficiente probleme pentru ca NASA sa-si abandoneze complet planurile de a trimite oameni pe Marte, ci inspira o noua abordare a problemei, determinand echiparea mai potrivita a navetei ce va duce pamanteni pe Planeta Rosie.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response