NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Moscova recidivează. Oficialii de la Kremlin au anunţat desfăşurarea unui nou sistem de rachete ca răspuns la scutul antirachetă al NATO

Rusia își va va desfăşura rachetele sol-aer S-400 şi sistemul de rachete balistice Iskander în exclava Kaliningrad, pregătind un nou răspuns împotriva noilor acțiuni militare ale blocului militar din Occidet la frontiera estică, scrie News.ro.

Anterior, Mosova a susținut faptul că va trimite, periodic, rachete balistice Iskander în Kaliningrad, însă era vorba doar de exerciții militare de rutină 

După afirmațiile lui Donald Trump, care a promis că va încerca să îmbunătăţească relaţiile bilaterale dintre Moscova şi Washington în ciuda obligaţiei de a proteja aliaţii NATO, tot mai mulţi analişti au prezis că Moscova va adopta o poziţie tot mai ofensivă în estul Europei.

”Faţă de asemenea ameninţări vom avea măsuri de răspuns… în special prin desfăşurarea de forţe adiţionale. Această reîntărire include desfăşurarea de rachete sol-aer S-400, precum şi a sistemului de rachete balistice Iskander în Kaliningrad”, a declarat Ozerov.

Ministrul Apărării de la Moscova nu a comentat declaraţiile parlamentarului rus, însă, Vladimir Putin a discutat luni despre măsurile adecvate de răspuns faţă de ameninţările americane din estul Europei, precizează sursa citată.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response