NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Mircea Cărtărescu: Victo Ponta nu mai are ce căuta în politica românească, pentru că a devenit simbolul a tot ce e mai corupt, mai mincinos și mai toxic în România

Scriitorul Mircea Cărtărescu consideră că fostul premier Victor Ponta nu mai are ce căuta în politică, „pentru că a devenit simbolul a tot ce e mai corupt, mai mincinos și mai toxic în România de azi”.

Afirmațiile scriitorului vin în contextul în care un angajat al site-ului de știri HotNews.ro a fost concediat, după ce a publicat, din greșeală, mesajul „Sper să crăpi, Victor Ponta!”, pe pagina de Facebook a publicației.

„Un hater e un hater indiferent pe cine urăște, iar limbajul urii e limbaj al urii, care-l murdărește pe cel care-l proferează. Nu voi folosi niciodată acest limbaj. Prefer s-o spun fără ură, dar cu o convingere pe care nu mi-o poate schimba nimeni: Victor Ponta nu mai are ce căuta în politica românească, pentru că a devenit simbolul a tot ce e mai corupt, mai mincinos și mai toxic în România de azi. Chiar și pesediștilor ar trebui să le fie rușine de un astfel de coleg. Și să se teamă că prezența lui pe liste îi va compromite definitiv”, a scris Mircea Cărtărescu, joi, pe pagina sa de Facebook.

Site-ul de știri HotNews a anunțat, miercuri, că a concediat un administrator al paginii de Facebook, care a postat un mesaj calificat drept „îngrozitor, inacceptabil”, la adresa fostului premier Victor Ponta.

Pe pagina de Facebook a site-ului de știri HotNews a apărut, miercuri dimineața. o știre despre Victor Ponta, care l-a ironizat pe premierul Dacian Cioloș, după ce acesta a explicat de unde provine al doilea său prenume, Julien. Știre era însoțită de comentariul „Sper să crăpi, Victor Ponta!”.

Postarea a fost, ulterior, ștearsă. Totodată, HotNews.ro și-a cerut scuze față de fostul premier și de cititori.

„Unul dintre administratorii contului de Facebook ai HotNews.ro a avut o postare îngrozitoare, inacceptabilă, la adresa fostului premier Victor Ponta. Ne cerem scuze public atât lui Victor Ponta, cât și publicului, pentru această postare care nu are ce căuta în spațiul public. Colaboratorul care a postat acest lucru a fost dată afară de la HotNews.ro. Reiterăm atașamentul nostru pentru decența discursului în spațiul public și hotărârea de a lupta cu orice mijloace pentru a păstra un spațiu public curat. Încă o dată, prezentăm scuzele noastre”, a transmis HotNews.ro.

Angajatul HotNews.ro, care a fost dat afară a făcut precizări cu privire la postarea sa.

„Vreau să anunț, în mod oficial, că postarea de pe contul de Facebook al HotNews.ro, referitoare la Victor Ponta a fost postată de mine. Nu a fost cu intenție, era doar o părere personală pe care am vrut să o împărtățesc pe propriul meu meu cont. Din greșeală, am încurcat pagina de share și postarea a apărut pe HotNews. Îmi cer scuze public întregii redacții”, a scris Sebastian Rotaru, pe Facebook.

În replică, fostul premier a declarat, la un post de televiziune, că „s-a ajuns prea departe”.

”Nu sunt omul zilei. Sincer să fiu nu o să am niciodată războaie cu cei din presă. Fiecare cu treaba lui. Am citit foarte multe lucruri anormale. Mă deranjează cele despre familie. Unii zic de bine, alţii spun de rău. S-a ajuns mult prea departe, dar nu că scrii pe Facebook ca jurnalist. Nici nu am văzut ce a scris acel domn. Am primit un mesaj de la domnul Pantazi, i-am spus că apreciez şi atât. Acum doi ani spuneam ce fac pentru România şi a rămas doar Puie Monta.”, a spus Victor Ponta în cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu.

Citește mai multe detalii despre controversa HotNews.ro aici.


CITEȘTE ȘI: Scandalul ”Sper să crăpi, Victor Ponta” este real sau făcătură? Ce a spus Dan Tăpălagă când a fost întrebat dacă chiar există colaboratorul pe care Hotnews a anunțat că l-a dat afară


RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response